Партньор на Проватон
 Тайната на здравето и красотата – Няма да повярвате, колко е лесно!

Тайната на здравето и красотата – Няма да повярвате, колко е лесно!

Сподели в

Може би най-най-най-лесният начин да подарите сияние на кожата си и здраве на организма. Изсипете фреш от лимон в чаша с вода и готово! Еликсирът за здраве и красота, наречен Лимонена вода.

Image result for lemon waterСписъкът на предимствата и ползите от лимонената вода, е доста дълъг, а изследвания го подкрепят. Лимонената вода е отличен избор за отслабване, подобряване на имунната система, повишаване на енергията и много, много др.

Нека да обсъдим някои ползи.

1. Предпазва от често боледуване
Всички знаем, че витамин С е от изключително важно значение за имунната система, както и че лимонът е с високо съдържание на витамин С. Лимонената вода помага да за предотвратяването на различни инфекции в организма. В следствие, на което боледуваме много по-рядко.

2. Подобрява функцията на черния дроб
Филтърът на организма ни – черния дроб. Върши толкова много работа, че не можете и да си представите. Няма да е излишно да му “ударим едно рамо” с лимонена вода. Лимонената вода предпазва черния дроб от токсини и намалява мазнините в него.

3. Предпазва бъбреците от камъни
Камъните в бъбреците, могат да причинят сериозен дискомфорт – болки, бъбречни кризи, гадене, повръщане, кръв в урината. Лимонената киселина, увеличава обема на урината, което помага за пречистването на бъбреците от камъни и песъчинки.

Image result for woman drinking lemon water4. Подобрява настроението и повишава енергията

Чаша лимонена вода сутрин, доказано повишава енергийните нива. Дори е начин да избегнем кофеина.
Проучване установява, че ароматът на лимон, намалява нивата на стрес и спомага за подобряване на настроението.

5. Прави кожата свежа и бляскава
Антиоксидантите в лимонената вода осигуряват редица ползи за кожата. Високото съдържание на витамин С поддържа производството на колаген, който е от съществено значение за гладката кожа.
Скорошно проучване твърди, че редовната консумация на лимонена вода, води до по-млада кожа и намаляване на бръчките.

6. Спомага за отслабването
Напоследък, лимонената вода е предпочитана сред диетолозите. Хидратацията е от голямо значение за всяка диета. Лимонената вода има способността да намали чувството на глад и да увеличи чувството за ситост.
Чаша лимонена вода на гладно, сутрин, гори мазнините!

7. Помага за правилното храносмилане
Тъй като атомната структура на лимонения сок е доборна на храносмилателните стомашни сокове, приемът на лимонена вода поддържа “гладкото” движение на храната в стомаха и спомага за правилното й храносмилане.
Лимонената вода действа и като лек диуретик.

 

Чаша с лимонена вода сутрин, може да промени живота ви!

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *