Партньор на Проватон
 Превръщат зоната пред Аквариума във Варна в културно–кулинарна арена

Превръщат зоната пред Аквариума във Варна в културно–кулинарна арена

Сподели в

Морската столица домакин на Street Food & Art Festival

От 29 август до 02 септември Варна ще бъде домакин на Street Food & Art Festival. В морската столица ще се съберат професионалисти и любители готвачи, артисти и музиканти, кулинарни блогъри и влогъри, автори на кулинарни книги и простосмъртни консуматори.

За 5 дни зоната през Аквариума във Варна ще бъде превърната в културно–кулинарна арена. Ще бъдат смесени различни изкуства – кино, музика, литература, кулинария.

В колаборация с „Улицата на готвачите“, един вече успешен за Варна формат, ще се надгради започнатото и ще се направи следваща стъпка в развитието на Street Food културата у нас. Ще можете да се запознаете лицата зад най-успешните кулинарни блогове и влогове. Организирани ще бъдат срещи, по време на които ще бъдат представени най-новите български кулинарни книги и техните автори. На фестивалната сцена могат да бъдат видяни популярни актьори и музиканти, които свирят и пеят, а след това и ще готвят. Всяка вечер на огромен екран ще бъдат прожектирани най-добрите филми на кулинарна тематика.

През 5-те дни на фестивала любими варненски заведения, готвачи и майстори ще дадат най-доброто от себе си, за да нахранят всички посетители. В шатрите организирани от българската Street food асоциация, ще опитате вкусна, топла и разнообразна храна, а специалната Алея на Бирата няма да ви остави жадни.

В детската зона родители ще могат спокойно да оставят децата си и да се насладят на кулинарните изкушения или на артистичната ни програма. Очакват ви много дегустации, работилници и кулинарни демонстрации.

източник: varnautre.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *