Партньор на Проватон
 5 начина да съхраните енергията си

5 начина да съхраните енергията си

Сподели в

Както знаем енергията на жената е от изключително значение за цялостното й благосъстояния, както и на тези около нея. Жената непрекъснато раздава енергията си. Тя е като електричеството към, което се включва уредът (мъжът), за да работи. Често обаче хабим енергията си за ненужни неща. Постоянното й изтичане води до апатия, депресия, болести, загуба на привлекателност и като цяло проблеми във всички сфери на живота. За да не се случва това, важно е да знаете как да пестите енергията си. С други думи, как да останете пълни, щастливи и красиви!

1. Превърнете отрицателната емоция в ресурс
Опустошителни емоции като гняв, завист, омраза и самосъжаление, изсмукват силите ви. Но това не означава да подтискате отрицателните емоции. Напротив! Преживейте ги и ги превърнете в ресурс. Eмоциите са източник на енергия и от вас зависи как ще ги приемете – разрушителни или подхранващи.
2. Оставете другите да решават сами за себе си
Желанието да поемате отговорности и да взимате решения вместо другите, ви лишава от енергия. По-добре запазете енергията си за решаване на вашите проблеми. Спрете да контролирате всичко и позволете на света да ви покаже своите изненади.
3. Не критикувайте
Когато критикуваме, проклинаме и осъждаме себе си и другите, губим и енергия.
Усмихнете се на отражението си в огледалото, похвалете се, похвалете и другите. Опитвайте се да виждате положителните им качества. Изговаряйте комплиментите към себе си и другите на глас. Похвалете роднините си, приятелите, за това, което са направили и скоро ще усетите как енергията ви се повишава.
4. Отървете се от зависимостта
Различните видове зависимост – материална, сексуална, емоционална – крадат енергията ни. Освободете се от зависимостите! Научете се как да задоволявате нуждите си, вместо да страдате от очаквания и постоянно да се оплаквате пред другите.
5. Намерете време за себе си
Позволете си да се отпуснете. Отделене време за нещата, които ви харесват и ви изпълват с приятни емоции. Най-големият източник на женската енергия е удоволствието. Жената е максимално изпълнена с енергия в състояние на почивка и хармония.

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *