Партньор на Проватон
 Да покажем на бръчките кой е шефа!

Да покажем на бръчките кой е шефа!

Сподели в

Един от най-очевидните признаци на стареене са именно бръчките и загубата еластичността на кожата. За наше огромно съжаление това си проличава най-вече по лицето и шията ни. Често скъпите козметични процедури са единственият начин да се отървете от отпуснатата и набръчкана кожа. Не можем да спрем процеса на стареене. Но пък за щастие можем да го забавим!

Е, нека им покажем на тези бръчки, WHO’S THE BOSS!

Така… вариянтите са много и различни. Както при всичко друго, за да има ефект, се изисква постоянство. Не всеки може да си позволи посещение при пластичен хирург, но пък всеки може да се поддържа в домашни условия. Стига да се обича достатъчно!

1. Упражнения за мускулите на лицето и шията
Има няколко упражнения, които може да приложите, за да събудите мускулите по лицето и шията си. Ако ги повтаряте веднъж или два пъти, всеки ден, това със сигурност ще помогне за красивия вид на вашата шия.

  • Поставете едната си длан на челото. Започнете да натискате глъвата си към дланта. Трябва да почувствате, че мускулите на врата ви работят. Задръжте в тази позиция за около 10 секунди, след което закопчайте ръцете си зад главата и отново я притиснете. Задръжте около 10 секунди.

  • Седнете с изправен гръб. Вдигнете главата си така, че брадичката ви да сочи към тавана. Устните ви трябва да са затворени. Придъвчете бавно, 20 пъти. Ще почувствате как мускулите ви работят.
  • Друго упражнение, отново с брадичката нагоре и затворени устни, но този път събирайте устните си в целувка и ги отпускайте. Усещането е подобно, но разботи за различни части на врата и лицето ви.

Image result for wrinkles exercise cartoon

  • Легнете на леглото, като главата ви трябва да излиза извън него. Отпуснете я надолу. Бавно и внимателно започнете да повтигате главата към тялото си, след това отново бавно и внимателно я спуснете. Повторете това 5 пъти.

Image result for lying on the bed with hanging head exercise
2. Грижа с козметика
Направете си режим на грижа за лицето, шията и деколтето, и го спазвайте. Почиствайте ги редовно и ги овлажнявайте. Използвайте леки, потупващи движения.
Задължително! използвайте слънцезащитен крем. Кожата на лицето, шията и деколтето е изключително деликатна. Пазете я! Знаете, че слънцето причинява лунички, изсушава кожата, в следствие, на което се появяват и бръчките. Нека факторът да е най-малко 15. Прилагайте го редовно!

  3. Грижете се за хидратацията на организма
Уверете се, че консумирате достатъчно течности през деня. Това определено подпомага за поддръжката на еластичността на кожата.
Експерти съветват, че трябва да се консумират най-малко девет чаши вода дневно за жените и 13 – за мъжете. Атлетите и бременните жени се нуждаят от поне 16 чаши вода на ден.
Консумацията на кофеин и безалкохолни напитки, може да е причина за дехидратация, но когато е в умерени количества, не се смята за проблем.


4. Откажете цигарите
Предполагам колко дразнещо звучи това за пушачите. Та, самата аз съм бивш пушач и всеки път, когато някой ми даваше акъли да откажа цигарите, предпочитах да “изключа” и чувах само: “Бла-бла-бла…”. Въпреки това, ще си позволя именно като човек, който е бил и от двете страни да изкажа мнение.

Image result for smoking cartoon
Първо, тютюнпушенето ускорява естествения процес на стареене, като променя кръвоснабдяването на кожата ви. Второ, от личен опит, потвърждавам, че ефектът върху кожата, след спирането на цигарите е очеИЗВАДЕН.
Ако не смятате да ги спирате, то поне се опитайте да ги намалите. Ако и това не смятате да правите, останалите 3 точки определено ще свършат работа. С редовно прилагане, разбира се! (Само напомням 🙂 )

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *