Партньор на Проватон
 8 съвета за перфектната Домакиня

8 съвета за перфектната Домакиня

Сподели в

Може би повечето жени смятат състоянието на Домакиня за скучно и това е причината да го подценяват. Ако и вие сте част от тези жени, припомнете си и никога не забравяйте, че Домакинята е единствената, която дарява топлина и обич, грижа и ласки. Да си Домакиня, в ниакъв случай не означава да си потънала в прахоляци от целодневно чистене и от теб да се носи аромат на пържено, например.

Само в състояние на Домакиня, жената може да подкрепи мъжа, в труден момент. Домакинята е тази, която сплотява семейството, поддържа финансите, къщата. В това състояние, жената може да създаде атмосфера на благополучие и изобилие!

Е, преосмислихте ли вече ролята на Домакиня? Ако искате да сте такава има лесни начини:

Съвет 1:
Първото и най-важно нещо в поддържането на това състояние е връзката със Земята. Походете боси, свръжете се със Земята, насочете вниманието към краката си и усетете контакта. Жената получава енергията на Домакиня чрез елементите на Земята.

Съвет 2:
Спортувайте! Освен, че е полезно за здравето, чрез спорт развиваме сила, издръжливост и най-важното – доверие в нашето тяло. Редовните тренировки помагат да се чувстваме “събрани” и концентрирани.

Съвет 3:
Подкрепяйте близките си. Подкрепата дава топлина и атмосфера на доброто.

Съвет 4:
Когато готвите, не забравяйте да добавите част от душата си – благословете храната. Удоволствието от консумирането на такава храна е гарантирано!

Image result for sexy housewife cartoonСъвет 5:
Научете се да управлявате правилно финансите си. Правилното разпределяне на материалните ресурси дава чувство на изобилие. Прегледайте приходите и разходите си, не ги оставяйте без контрол.

Съвет 6:
Бъдете грижовна… към себе си.
Домакинята е в състояние да се грижи за всеки, който е около нея. Но съгласете се, че за да са добре всички около вас, първо трябва да се погрижите за себе си. Не пренебрегвайте това! Ежедневно намирайте време само за вас си. Разпределете енергията си, така че да се чувствате изпълнени, а не изчерпани!

Съвет 7:
Приемете домакинската работа с положителни чувства. Почистването, прането, гладенето, готвенето и други домашни задължения, могат да донесат удоволствие, ако ги правите всеки ден по нещичко, всместо да оставите всичко за уикенда. Няма да повярвате, но със сигурност ще откриете, че по този начин къщната работа вместо да ви измори, ще ви зареди.

Съвет 8:
Жената Домакния създава определена атмосфера на безусловна любов в дома. Обичайте всичко, което докосвате, защото това, което имате днес, е това, което сте създали вчера.

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *