Партньор на Проватон
 Набират доброволци за Световното по волейбол

Набират доброволци за Световното по волейбол

Сподели в

Набиране на доброволци за Световното първенство по волейбол за мъже започна. Всеки, който има желание да се включи в подготовката на най-престижната волейболна надпревара, мачове от  която ще се играят и във Варна, може да подаде заявка тук. За първи път в историята шампионатът ще се проведе в две държави – България и Италия. Три български града ще приемат най-силните волейболисти в света. Във Варна срещите ще бъдат в периода от 9-ти до 23-ти септември, в Русе – от 12-ти до 18-ти септември, а в София – от 21-ви до 23-ти септември.

Морската столица е българският град, който ще приеме най-много мачове от Световното първенство по волейбол за мъже. България ще започне участие на 9-ти септември в зала “Конгресна” в Двореца на културата и спорта, когато националите ни ще играят срещу Финландия от 19.30 ч. В същия ден във Флоренция другият домакин на турнира – Италия, ще се изправи срещу Япония.

На Световното ще участват 24 отбора, разпределени в четири групи по шест. Възпитаниците на Пламен Константинов са в група D, заедно с отборите на Полша, Иран, Куба и Пуерто Рико. Във Варна ще се изиграят общо 21 двубоя – 15 от първата фаза и 6 от втората. Класирането след първата фаза на състезанието ще формира нови две групи от по 4 отбора, които ще играят мачовете си във Варна и София на 21-ви, 22-ри и 23-ти септември. Третата фаза и финалите на първенството ще се проведат в Италия.

източник: live.varna.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *