Партньор на Проватон
 Фестивалът „Варненско лято“ завладя плажа с горещия микс от фламенко и джаз на „Патакс“

Фестивалът „Варненско лято“ завладя плажа с горещия микс от фламенко и джаз на „Патакс“

Сподели в

Знаехме, че градът ви е много хубав, но това, което усетихме, надхвърли много очакванията, каза Хорхе Перез пред варненската публика

Испанците от “Патакс” нагряха публиката на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ 2018 със своят горещ микс от фламенко, поп, джаз, салса. С началото на модула “На границата с класиката” най-дългогодишното музикално събитие у нас излезе на откритите сцени и първо – на плажа в клуб “Ментол”.

“Знаехме, че градът ви е много хубав, но това, което усетихме, надхвърли много очакванията”, каза Хорхе Перез пред варненската публика. Очакването беше голямо и музикантите бързо изстреляха зрителите до световъртеж от ритми, импровизации и дръзки изяви на младата певица, която за пръв път е с групата. Култови парчета на Майкъл Джексън са в основата на повечето композиции на “Патакс”, в чийто състав влизат музиканти от Италия, Испания, Куба. Фламенко-танцьорка се появява в най-горещите моменти, за да украси с линията на испанския танц оригиналния стил на клубната формация.

“Патакс” грабват още в началото, завъртят слушателя с изкусни импровизации, хвърлят го в джаз-импровизации на бас, електрическо пиано, саксофон и перкусии и го оставят да си поеме малко дъх в музикални игри, в които трябва да повтаря хрумванията на Хорхе Перез.

Още усещане за джаз ще има и в близките дни, когато Антони Дончев и неговият Джаз квинтет ще изпълнят премиерно Кончерто гроссо заедно с Варненския камерен оркестър с диригент Ганчо Ганчев. Това ще се случи на 10 август от 21 ч. в Английския двор на Археологическия музей във Варна.

източник: varnautre.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *