Партньор на Проватон
 Салвия – магичната билка, която е задължителна за жените

Салвия – магичната билка, която е задължителна за жените

Сподели в

Салвия означава „здрав съм“, италианците я обожават

Може да откриете вкусната салвия в по-големите хранителни вериги, както и в някои по-богато заредени магазини за плодове и зеленчуци. Името на салвията идва от латинското salveo, което означава „лековит“ и „здрав съм“. Може да я срещнете в рецептите и под наименованието „градински чай“. Има възможност да я отглеждате вкъщи на слънчево място в песъчлива почва, като засаждането е добре да се случи в края на февруари – началото на март.
Знаете ли, че има един вид салвия, която е силен халюциноген, макар и с кратко действие.
Здравословни предимства

Тя е толкова лековита, че буквално й се приписват магически свойства. Още Хипократ мислел салвията за най-добро средство срещу безплодие. През Средновековието с нея лекували дори чума. Тя е доказано противовъзпалително, стягащо, дезинфекциращо и кръвоспиращо средство. Помага при бъбречни оплаквания, ревматизъм, тахикардия. Направете си чай от листата й, ако искате да се отървете от кашлица или да подобрите храносмилането си. Салвията е мощен антиоксидант, облекчава при язва и гастрит, както и от всякакви други оплаквания на стомашночревния тракт, пише списание „Рецепти за здраве“.

Препоръчва се чаят от салвия да се консумира всеки ден като профилактика за жени с нарушен менструален цикъл, оплаквания в периода на климактериум, при бяло течение, безсъние, депресия, умора, главоболие и много други.

източник: bolime.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *