Партньор на Проватон
 Магистрати от Китай гостуваха на Районен съд – Варна

Магистрати от Китай гостуваха на Районен съд – Варна

Сподели в

Шестчленната група от представители на различни съдебни институции от провинция Ляонин в северозточен Китай се срещнаха и разговаряха с административния ръководител на Районен съд – Варна Eрна Якова, заместник-председателя Десислава Жекова и съдии.

Гостите са на визита у нас по линия на международния правно-информационен обмен. Китайските магистрати разговаряха с колегите си по въпроси от областта на наказателното, семейното и гражданско право, като засегнаха теми, свързани със защитата на права и на интелектуална собственост. Беше обменена информация за структурата на съдилищата в Република България и организацията на работа на съдебните органи в Китайската народна република.

Чуждестранните гости се запознаха с кратка презентация за дейността на Районен съд – Варна, за успешно работещия вече трета година Център за медиация към съдебния район, както и с опита и механизмите на организация на специализираните съдебни състави в провеждането на т.нар. „щадящи изслушвания“ в сферата на детското правосъдие. Визитата включваше информационен тур-обиколка в съдебната палата с посещение в съдебна зала, деловодства и регистратура, като естетвено приключи с пожелания за градивен професионален обмен и множество снимки за спомен.

източник: novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *