Партньор на Проватон
 Какво да пием, ако сме дехидратирани

Какво да пием, ако сме дехидратирани

Сподели в

Лято е, въпреки, че повечето от нас са с противоречиево мнение по въпроса, предвид метеорологичните условия. Потеето и дехидратирането са съпътстващи сезона процеси, които са почти неизбежни, независимо колко летен дъжд се изсипва над страната ни.

В жегата телата ни се нуждаят от допълнителна подкрепа и много течности, за да се справят с условията, но не сме убедени, че всички сме наясно кой е най-добрият начин да се рехидратираме.

Вода с витамини

Брандовете, предлагащи вода с добавени витамини, вече са много, а интересът към продуктите им изглежда расте. Обещанието за подхранване на тялото с допълнителни елементи изглежда примамливо, но не винаги носи нужното облекчение на организма ни.

Снимка 371741

Въпреки потенето, не е задължително системите ни да се нуждаят от витамини. Напротив – науката сочи, че приемането на добавени във водата витамини не прави позитивна разлика за организма и дори може да е вредно.

Спортни напитки

Онези сини, оранжеви и какви ли не на цвят напитки, които продават предимно във фитнесите и бензиностанциите, също не са много добър вариянт, ако сме дехидратирани.

Снимка 371739

Повечето от тези продукти имат за цел да възстановят електролитния баланс в тялото ни. Но организмът ни би имал подобна нужда, само ако сме силно претоварени от интензивни физически движения. Калориите в тях също не са наш приятел, особено ако искаме да отслабваме.

Студен чай 

Студеният чай е един от най-добрите варианти, ако тялото ни спешно се нуждае от течности.

Снимка 371742

Това твърдение обаче е вярно единствено, ако става дума за домашно приготвен чай от плодове и билки, а не онези пълни със захар и калории продукти, които можем да си купим от всяка будка.

Решението

Експертите твърдят, че най-добрият начин да подхраним тялото си в горещините е вода с добавен плод, зеленчук или билки. Лимоните, краставиците, прасковите и портокалите правят чашата вода хранителна по естествен начин, и са отличен и евтин избор.

Снимка 371738

Босилекът, ментата и розмаринът също са подходящ вариант. Билките подпомагат усвояването на водата и носят допълнителни витамини и минерали за организма ни.

А ако нямаме достъп до подобни добавки, чистата вода е най-добрият избор за ефективно и здравословно рехидратиране.

източник: lifestyle.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *