Партньор на Проватон
 Лечебните свойства на морската вода

Лечебните свойства на морската вода

Сподели в

Списъкът с ползите за здравето от морската вода е буквално безкраен. Морето е отличен освен за подобряване на настроението, а и на здравето. Ако живеете край плажа или прекарвате повече време по крайбрежието, със сигурност знаете за неповторимата сила на морето. Морската вода има безброй изненадващи предимства:

Полезна е за кожата. Морската вода почиства кожата, катоминералните соли работят заедно със слънцето, за да регенерират кожата. В резултат на това, кожата може да бъде излекувана от различен вид заболявания.
Морската вода укрепва имунната система. След плуване или “накисване” в морето, червените кръвни клетки се увеличават между 5 и 20%, а броят на белите – дори още повече. Морската вода е фантастично лекарство за хора с отслабена имунна система, анемия и високи нива на кръвна захар.
Морската вода забавя развитието на ревматизъм. Морската вода, съчетата с упражнения, е страхотно лекарство срещу болки в костите и мускулите, артрит, кръвотечение и постоперативни проблеми.
Действа релаксиращо. Морската вода намалява и премахва безпокойството. Поради съдържанието й на магнезий, морската вода има способността да успокоява.
Хората, които страдат от астма, хронична кашлица, храчки и други респираторни проблеми, задължително трябва да отидат до плажа, за да подишат морски бриз и да поплуват в морето. Солената вода помага да се премахнат токсините и другите вредни елементи, които атакуват белите дробове.
Морската вода помага за борба с чернодробните и бъбречните проблеми, като ускорява процеса на регенерация на клетките, особено тези, които са увредени от заболявания.
Тъй като морето помага за нормализиране на кръвното налягане и лечение на нервите, един ден на плажа, може да помогне за по-добър сън, което пък естествено повишава настроението.

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *