Партньор на Проватон
 Как да изтрезнееш по-бързо

Как да изтрезнееш по-бързо

Сподели в

Представете си следната ситуация: Забавлявате се с приятели, пийвате си, танци, сладки приказки, закачки, но идва момент, в който започваш да оплиташ езика си, залиташ и недай си Боже падаш и ставаш за резил. Оказва се, че сте пийнали “малко” повече, от колкото трябва. Това е често срещан сценарий. Със сигурност всеки от вас го е преживял и в този момент си е задавал въпроса: “Какво да направя, за да изтрезнея бързо?”.

Свързано Ð¸Ð·Ð¾Ð±Ñ€Ð°Ð¶ÐµÐ½Ð¸ÐµС предприемането на необходимите стъпки и разбира се, избгяване на неправилни тактики, може да успеете да изтрезнеете набързичко и дори да избегнете махмурлука на следващия ден.

 

Стъпка 1 :
Като за начало, трябва да спрете да пиете незабавно. Най-добре ще е да се усетите преди да е станало прекалено късно и да оставите питието настрана.
Отнема около час на организма да преработи всяка напитка, която сте изконсумирали. Така, че ако сте изпили две-три, логично – ще ви отнеме два до три часа.
Стъпка 2:
Заместете чашката с алкохол, с такава с вода. Препоръчително е да пиете поне 240мл вода заедно с всяка следваща алкохолна напитка, която консумирате.
Освен това, преди да си легнете, изпийте още една чаша вода.
Стъпка 3:
Хапвайте по време на пиене. Дали ще са фъстъци, бадеми, кашу, крекери или шоколад – без значение. Важното е, както се казва “да подложите”. Не случайно се предлагат във всяко заведение.
Съответно трябва да стоите далеч от тежки и мазни храни.

Свързано изображение

 

Какво да не правите:

Избягвайте студените душове.
Студеният душ може да ви накара да се чувствате по-свежи, но със сигурност няма да изчистите ефекта от алкохола. Дори може да се окаже, че е опасно, тъй като може да предизвика шок за тялото ви, ако сте много пияни или имате алкохолно отравяне.
Не повръщайте насила.
Алкохолът вече е абсорбиран от организма и единствено може да изтощите организма си и да се дехидратирате.


Ако пък ви се повръща (против волята ви), не се съпротивлявайте. Това е начина, по който тялото се опитва да се отърве от алкохола.

Ограничете приема на кафе.
Прекалената консумация на кафе може да доведе до дехидратация. Кафето нито изчиства, нито намалява нивото на алкохол в кръвта.

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *