Партньор на Проватон
 6 съвета за здрава психика от топ треньори

6 съвета за здрава психика от топ треньори

Сподели в

Познати са ви тези дни, в които просто не ви се прави абсолютно нищо, нали?

Мнозина от нас изпитват тези моменти, а и честно казано, няма нищо лошо в това човек да си почине от време навреме. Ако работим към някаква цел обаче – като маратон, отслабване или ежедневни тренировки, е редно да се придържаме към плана, без значение дали сме в настроение или не.

И точно в тези моменти ни трябва някакъв допълнителен стимул, за да дадем повече от себе си. Някои сами намират мотивацията, докато други я търсят къде ли не.

Затова сме събрали специално за вас съветите на 6-има опитни треньори, за да се справите с моментите, в които просто нямате необходимия стимул. Възползвайте се от тях както в тренировките, така и в живота, и безспорно ще усетите промяната.

DAVID JACK


Обърнете се към емоциите

Отдайте тренировката си на някаква по-висша цел от вас самите – на болен родител или на някаква кауза, в която вярвате. Веднага ще усетите силата. Запишете мисията си на китката и я поглеждайте докато тренирате.

BEN SWEENEY

Опровергавайте хейтърите

В трудни моменти някои хора намират стимул във факта, че правят напук на всички, които са се съмнявали в уменията им и не са вярвали, че ще пожънат успех. Само се сетете как ще направите за посмешище всички хейтъри.

BOBBY MAXIMUS

Направете стълбичка от повторенията

Нека кажем, че целта ни е да направим 55 повторения от дадено упражнение. Няма да ги направим всичките наведнъж. Ще направим 10 повторения, после 9, 8 и така докато не стигнем 1. Разбира се, с почивки между сериите. Любимата ни стълбица е 55 повторения – разделете ги на серии от по 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 серии. По-лесно е, когато ви остават по-малко бройки.

ZACH FORREST


Дишайте, когато изпитвате болка

Намерете ритъм, който свързва дишането с повторенията, стъпките, загребванията и прочие, за да можете да го поддържате. Това е често срещана практика при тренировките за издръжливост, но можете да я приложите и във всяка друга.

JARED BULLOCK

Направете още една стъпка

Всеки месец правете нещо, което подлага психиката ви, а не физиката, на изпитание. Някои дърпат тежести, други се разхождат с тях – не става въпрос колко бързо ще приключите, а да изпълните целта си.

JOE HOLDER


Представете си финиша

Визуализирането на крайната точка, когато бягате например, е изключително полезна и ще ви помогне да се отпуснете. Представете си цялата дистанция от началото до края, както и всички препятствия, които ще срещнете по пътя, и начините, по които ще се справите с тях.

източник: mma.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *