Партньор на Проватон
 Безплатно обучават велосипедни водачи във Варна

Безплатно обучават велосипедни водачи във Варна

Сподели в

Велоклуб “УСТРЕМ” организира школа за обучение на велосипедни водачи и организатори на велосипедни събития.

Целта е да подготвят хора, които да могат качествено да водят велосипедни групи, да подпомагат и организират събития. Други дейности по проекта са: маркиране на веломаршрут, издаване на брошури, ред информационни дейности и други.

Заниманията ще са под формата на 6 лекции вторник и четвъртък вечер, 2-3 практически занимания в неделя, уикенд обучение по първа помощ с БЧК и финален велопоход.

Начинанието е безплатно за участниците и е част от проект “Велоразвитие 2018” на Велоклуб “УСТРЕМ”, финансиран по програма “Младежки дейности” на Община Варна.

Основната част от участниците трябва да бъде на възраст между 16 и 29 години, така че тази възрастова група е с приоритет. Ако сте извън тази група и имате желание, също можете да се запишете.

Изисква се да имате някакъв опит, но не е нужно да бъде голям. Все пак обучението не е насочено към съвсем начинаещи.

НЕ се изисква каквото и да е членство във велоклуб или друга организация. Добре дошли са всички желаещи да почерпят от нашия опит.

За да се запишете попълнете анкетата на адрес https://goo.gl/forms/4L9H3RaGJbIKdmz72 до 5 август т.г. Одобрените за участие ще бъдат уведомени на 6 август, а на 7 (четвъртък) ще бъде първото занятие.

При достатъчно желаещи извън Варна е възможно да се направи видео предаване на уроците на живо. Така че тези които искат да гледат, също да се запишат. Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/2151351121817517/

Ще получите качествено обучение от водачи с много опит и обучители по първа помощ от БЧК, както и тениска, грамота и храна за някои от обученията. От клуба покриват разходите за велопохода.

Теоретичните обучения ще бъдат в залата на ТД “Родни балкани” – Варна, ул. Иван Драсов №11, а практическите във Веломагазин Устрем и на други места.

Ще бъде организирано обучение на участващите в проекта младежи. Част от тяхното обучение ще бъде предварителното проучване, почистването и маркирането на един нов велосипеден маршрут, както и възможността да участват в подготовката и организацията на най-голямото събитие на Велоклуб „Устрем” – „Зелен Маратон 2018”, провеждан в района на Аладжа манастир и ПП „Златни пясъци”. Като допълнение към тези дейности ще бъдат издадени листовки за новия маршрут и ще бъде публикувана информация за него в интернет. Резултатите от проекта ще бъдат маркирането на още един туристически веломаршрут и подготвянето на 20 младежи за велосипедни водачи и организатори на велосипедни събития.

източник: varnautre.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *