Партньор на Проватон
 Започва Алея на книгата във Варна

Започва Алея на книгата във Варна

Сподели в

Варна отново ще бъде домакин на най-голямата книжарница на открито.  От  27-ми юли до 5-ти август близо 60 български издателства и книгоразпространители ще представят хиляди книжни заглавия в пространството от хотел “Черно море“ до Фестивалния и конгресен център всеки ден от 10.00 до 22.00 ч., съпътствани от богата културна програма. Събитието се организира от Община Варна и Асоциация Българска книга. Днес на пресконференция, в която участва зам.кметът Коста Базитов, бе представена подробна програма.

“Алея на книгата” е формат, който през последните години се утвърди като най-мащабното пътуващо книжно изложение в България.  Той представя българската литературна сцена в цялото й многообразие, срещайки читатели с автори и издатели.  В литературния кът предстоят премиери на книги, срещи с писатели и преводачи, дискусии, детски работилници. Част от гостите тази година ще бъдат Ангел Ангелов, Васил Панайотов, Веселина Минкова, Марин Урумов, Наталия Бояджиева, Никола Гигов, Петя Александрова, Росен Николов, Теменужка Роянова, Христина Янева – Хедра, гостуват още Георги Господинов, Ангелина Александрова и Лилия Йовнова, Весела Ножарова, Даниел Вълчев, Елица Виденова, Мария Донева, Недялко Славов, Рене Карабаш, Събка Дякова-Чехович.

В програмата попадат и събития, посветени и на най-младата читателска аудитория, като специален акцент е представянето на литературния алманах “Докосване до Касталия“, в който са поместени избрани литературни творби на десетки деца и младежи от Варна, на възраст от 8 до 25 години. Всички те творят в Литературен клуб “Касталия“ към Общински детски комплекс, под ръководството на г-жа Магдалена Маркова. Много от творбите са носители на призове от национални литературни конкурси и ще бъдат представени в понеделник, 30 юли, в Литературния кът на Алеята.  Достъпът до всички събития в Културната програма на “Алея на книгата“ е свободен.

източник: live.varna.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *