Партньор на Проватон
 Дариха автомобил на МБАЛ „Св. Анна“

Дариха автомобил на МБАЛ „Св. Анна“

Сподели в

Автомобил за вътрешноболничен превоз на пациенти бе дарен на МБАЛ „Св. Анна“ днес от бизнесмена Офер Мирецки и проф. Красимир Методиев, почетен консул на Израел във Варна.

„Това е автомобил, който може да изпълнява многофункционална дейност и със сигурност ще бъде от полза на болницата, тъй като автопаркът тук е доста остарял. Решихме да го дарим с г-н Офер Мирецки, който може да бъде поздравен за активната му спомоществувателска дейност в здравеопазването“, заяви проф. Методиев.

„Искам да изкажа искрената си благодарност на проф. Методиев, както и на г-н Мирецки затова, че е приятел на Варна. Защото, за да можеш да заобичаш една държава, трябва да заобичаш хората в нея. А той е припознал варненци като олицетворение на България и затова тези дарителски актове са периодични от негова страна и приемани с благодарност от страна на обществеността“, заяви Коста Базитов, зам.-кмет на Община Варна. Думи на благодарност отправи и д-р Д-р Антон Станев, зам.-изпълнителен директор на МБАЛ „Св. Анна“. Той припомни, че Община Варна е осигурила 60 000 лв. за  закупуване на нов дизелов генератор за безпроблемно аварийно захранване на болницата, 200 000 лв. за закупуване на дълготрайни материални активи за нуждите на клиника по „Ортопедия и травматология“. С други 550 000 лв. в момента се извършва ремонт на родилното отделение в болницата.

 

източник: live.varna.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *