Партньор на Проватон
 Булевард „Левски” ще е готов до края на годината

Булевард „Левски” ще е готов до края на годината

Сподели в

Изграждането на бул. „Левски” ще приключи напълно до края на годината, каза в ефира на Радио Варна заместник-кметът Христо Иванов. Всеки от участъците, който бъде завършен преди това, ще бъде пускан в експлоатация веднага, уточни той.

Основният проблем при изграждането на най-големия инфраструктурен проект във Варна са процедурите по отчуждаване на имотите по трасето на новия булевард. Напълно приключили са те в участъка между бул. „Владислав Варненчик” и ул. „Д-р Пеячевич”. „Там вече е готова пилотната конструкция и имаме широко поле за работа по довършване на платната и прилежащата територия”, обясни зам.-кметът.

Освобождаването на отчуждените къщи засега спира работата между ул. „Прилеп” и бул. „Владислав Варненчик”. „Всички съдебни дела вече са приключени и обезщетенията са платени. Въпреки това хората, за които отчужденият имот е бил единствено жилище, имат право да останат в него 3 месеца след получаването на парите”, уточни Христо Иванов. Последният собственик на нарочена за събаряне постройка по трасето на бул. „Левски” трябва да се изнесе най-късно през септември.

Междувременно вече са готови двете половини на мостовите съоръжения на „Сливница” и „Владислав”. По тях трябва да бъде пренасочено движението, за да бъдат „пробити” двата булеварда и да минат под тях новите. Това най-вероятно ще стане в средата на август, прогнозира Иванов, тъй като има технологичен период за постигане на определени нива на якост на бетона, за да бъдат завършени хидроизолациите.

Готов е участъкът от ул. „Подвис“ до ул. „Прилеп“, включително основният булевард и локалните платна. Положена е асфалтова настилка, изграждат се тротоари и осветление.

По цялото трасе са поставени 1820 пилота за подпорните стени, изградени са над 2200 м канализация и 2000 м водопроводи, 500 м от ново трасе на дерето.

източник: moreto.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *