Партньор на Проватон
 Да успееш с 60 секунди

Да успееш с 60 секунди

Сподели в

Има цяла индустрия от хора, които са ви поверили тайните на успеха и за това как да го постигнете колкото може по-рано – мотивационни оратори, тренинги, треньори за успех, безчет книги и т.н. Общо взето мотивацията си е голям бизнес. Оказва се обаче, че австралийците не искат мотивационни речи в стил “Америка” или пък да четат книги с клиширани афоризми. Това обаче не ги прави по-малко успели. Те вярват в успеха и го постигат. Споделям с вас 60-секундните съвети на някой от тях и ви уверявам, че ще ви вдъхновят да прекарвате всяка следваща минута от живота си, мъдро, творчески и полезно.

Бенджамин Лоу, журналист във “Fairfax”, докторант по творческо писане икултурни изследвания, съветва да Изключите интернета, ако е небходимо със сила, добавя той.
“Може би това е поколението, но аз смятам, че е почти невъзможно да се концентрирам за дълъг период от време, когато телефонът ми е близо и интернетът е включен – което всъщност е постоянно”. Той споделя, че когато пише някакво дълго изследване, например, дава “свободна” на интернета и на лаптопа, и на iPhone си.

“Не създавайте списък с дълги задачи” – съветва Уайът Рой, най-младият човек, избран в австрийския парламент. “Сутринта си задайте три задачи за деня, които са най-важните и не завършвайте деня без да постигнете поне известен напредък по тези три задачи”. Определено има логика в този съвет. Понякога многото поставени задачи не водят до нищо друго, освен хаус. И в крайна сметка най-често свършвате разсеяни в шума на нещата, които в крайна сметка не са толкова важни за постигането на краткосрочни и дългосрочни цели.

“Винаги ми е приятно да си взема една минута слънце – само тихо време, без прекъсване. Намирам си място и просто седя за минутка с празно съзнание, затварям очи и позволявам на слънцето да ме затопли.” – Стан Грант, журналист, телевизионен оператор, водещ, автор.

Тим Фунг, главен изпълнителен директор и съосновател на “Airtasker”, най-големият community marketplace в Австралия: “Oставете най-важното за накрая!”
“Когато четат имейли, хората са склонни да обръщат внимание на това, което е в линията “П.П.”, така че е добре да добавите или повторите вашите големи, важни искания, като завършек на имейла.”

 

Всъщност, за да постигнеш успех, аз мисля, че на първо място трябва да имаш доверие на себе си и да изпитваш любов към това, което правиш. Трябва да приемаш съвети и да се учиш от вече успелите. Да не се отказваш и всеки ден да си взимаш своите 60 секунди.

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *