Партньор на Проватон
 Причини да нямаш пари

Причини да нямаш пари

Сподели в

Причините за финансов неуспех може да са много и различни. Всеобща черта, която се явява като проблем на хората е тази, че винаги търсят причината във външни фактори. Замисляли ли сте се, че причината да нямате пари, е в самите вас?

Отрицателни психологически нагласи
“С пари не можеш да си купиш щастие”, “Богатите имат проблеми, защото имат много пари”, “Бедността не е порок” – Звучат ли ви познато тези изрази? Със сигурност често сте ги чували и са се закотвили в съзнанието ви, че дори и ги употребявате. Обаче знаете ли, че това е първата бариера пред богатството? Ако се убеждавате, че парите те правят лош човек, да станеш богат по честен начин е невъзможно и ред такива оправдания, вие нагласяте психологическата си настройка на бедност.

Мързел
Непрекъснатото отлагане за после не ви е приятел. Всичките оправдание да не променяш нищо в живота си просто, защото нямаш пари си е чиста проба МЪРЗЕЛ.
Страхове
Не веднъж сме коментирали страховете. Те провалят живота ни и блокират инициативата. Например страх да напуснеш нископлатената си работа, защото може и да не намериш нова. Или да правиш нещо което ненавиждаш, вместо да го замениш за това, което обичаш, защото се страхуваш от провал и съответно критика. Това според вас води ли към богатство?
Липса на цел
Силата на мисълта е голямо нещо. Действително е така! Обаче само силното желание да станете милионер, няма да ви донесе желаните милиони, ако не знате добре точно от какво имате нужда. Целите ви трябва да са ясни и стъпките към тях. Само по този начин ще имате необходимата мотивация за действие, сила и способност да постигнете желаното.
Злоупотреба с пари
Бедните спестяват, а богатите инвестират. За тях парите не означават яхти, коли, огроми вили, частни самолети. Парите не са еквивалент на луксозни стоки, те са инструмент, с който можем да реализираме мечтите си. Хората с пари инвестират в образованието си, външния си вид, развитието си, нови проекти, а всички тези инвестиции се връщат при тях и ги правят още по-богати.
Липсата на увереност
Ако се съмнявате в собствените си способности, интелект, талант, сила, реалността веднага “усложливо” връща проблеми. Богатият човек не мисли за трудностите, а за новите победи! Той е сигурен, че ще стане още по-богат, ще отвори нови хоризонти и че новите проекти непременно ще доведат до печалба.

Тези мисли и чувства играят доста голяма роля във финансовия неуспех. Ако искате да бъдете богат човек, все още не сте, а откривате в себе си черти от изброените, не чакайте! Никога не е късно да сбъднеш мечтите си!

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *