Партньор на Проватон
 Приеха схемите за поставяне на пет нови художествени пластики във Варна

Приеха схемите за поставяне на пет нови художествени пластики във Варна

Сподели в

Схемата за поставянето на пет нови художествени пластики в различни точки на града е приета от Експертния съвет по устройство на територията на заседание през юли. Следващата стъпка е главният архитект да даде одобрение за разполагане на произведенията, съобщи Moreto.net.

За изпълнители на съвременните пластики са поканени авторите им, които са отличени при конкурс, организиран от Община Варна през лятото на 2017-та. Средствата, които са предвидени за реализирането на произведенията са малко над 100 хил. лева.

След приключването на всички процедури творците ще имат половин година да изпълнят задачата.

Според плановете пластиката „Фрагмент от нещо по-голямо“ с автор Георги Минчев Георгиев ще се намира в тревната площ пред кметството на район „Владислав Варненчик“, „Младост“ с автор Веселин Костадинов ще е в тревната площ между Дом „Младост“ и бул. „Сливница“, пластика „Гинко билоба“ с автор Венелин Иванов ще бъде в тревната площ след сп. „Явор“, заключена между булевардите „Васил Левски“ и „Осми приморски полк“, пластика „Израстване“ с автор Венцислав Марков се предвижда да е в тревната площ между бул. „Сливница“ и ул. „Съборни“, а скулптурна композиция „Прибой“ с автор Тодор Дасаклов ще е в тревната площ от градинката на Севастопол непосредствено до бул. „Сливница“.

източник: varnautre.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *