Партньор на Проватон
 Почти цели паралелки са празни във Варна след второто класиране за прием в 8 клас

Почти цели паралелки са празни във Варна след второто класиране за прием в 8 клас

Сподели в

Има непопълнени почти цели паралелки в някои от професионалните гимназии във Варна и областта след приключилото второ класиране за прием след 7 клас. Това показва справка с данни на Регионалното управление по образованието, съобщи Moreto.net.

Някои от класовете към момента са с по над 20 свободни места. Такива случаи има в ПГХиХВТ „Д. И. Менделеев“. Там паралелките „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки“ и „Технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични продукти“ са с по 18 незаети позиции, а „Технологичен и микробиологичен контрол в химическото производство“ е с 24 свободни места. В „Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове“ с немски език непопълнените бройки са 25. Подобна е ситуацията и в Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн. Там в паралелката “Бутикови облекла” има свободни 24 места. Варненската морска гимназия е с незаети 21 позиции в паралелка „Експлоатация на пристанища и флота“ с английски език и 23 свободни места в специалност „Корабостроене“ с английски език.

Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване във Варна има 20 непопълнени бройки в паралелка „Парково строителство и озеленяване“ с английски език.

Общо свободните места след второ класиране са 763. От днес тече срокът за прием на заявления за участие в трето класиране за прием след 7 клас.

източник: varnautre.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *