Партньор на Проватон
 7 начина да повдигнете духа си след раздяла

7 начина да повдигнете духа си след раздяла

Сподели в

След всяка раздяла, колкото и да не ни се иска, ние не сме на себе си. Да повдигнеш духа си е едно от най-болезнените, емоционални и пълноценни неща, през които трябва да минем. Как да се почувстваме като себе си, когато емоциите ни са навсякъде. Опитваме се насила да се почувстваме добре отново и отново, но не се получава – това е като въртележка в увеселителен парк.

Ето защо, сега ще ви предложим 7 начина, с които може да повдигнете духа си след раздяла.

1. Оставете се на течението

Просто оставете всичко да се случи. Хората имаме склонност да анализираме и да се чудим защо се чувстваме така, или да отричаме, че сме наранени. Няма значение колко дълга или къса е била една връзка, никой не обича да гледа как емоциите му се втурват към лудата въртележка в парка. Така че просто се отпуснете, нека емоциите ви излязат по какъвто и да е начин. Вярвайте, че всичко ще се оправи – това е един от най-лесните начини за повдигане на духа.

2. Създайте си своя подкрепяща система

Ако не са приятелите през времето на раздялата, едва ли ще можем да се справим сами. Те са винаги там за нас, подкрепят ни, убеждават ни, че е съвсем нормално да сме вцепенени, разсейват ни и са винаги на наша страна. Един от най-красивите начини за повдигане на духа си е да се заобиколен от приятелите си. Те са хората, които ви обичат и ви подкрепят, те знаят как да ви ободрят, дори когато мислите, че е невъзможно.

3. Хванете влакчето

След раздяла се чувстваме толкова странно, сякаш сме на увеселително влакче – усмихваме се, смеем се, излизаме, изнервяме се, плачем, напълно нестабилни сме, чувстваме, че духът ни е смазан. С течение на времето обаче осъзнаваме, че трябва да минем през всички тези емоции – да се чувстваме вцепенени, умирени, емоционални, не трябва да потискаме това, което иска да излезе навън. Така че просто хванете лудостта си – това са вашите емоции.

4. Разсейвайте се с интересите си

Разсейването, под каквато и да е форма, е един от най-добрите начини за повдигане на духа след раздяла. Не само, че се занимаваме с нещо, което обичаме, но и ставаме по-общителни. Когато се улисаме в нещо, което е наша страст, забравяме за всичките си любовни проблеми. Правейки това, което ни харесва, започваме бавно да се възстановяваме като пълноценен човек.

5. Говорете, ако имате нужда

Не всеки обича да говори за връзките си. Доста хора не се задълбочават по тази тема, дори пред приятелите си, оставят любовния живот настрана. С течение на времето обаче тези хора осъзнават, че говорейки за вече бившата си половинка, им помага да изкарат тези неща от главата си. Споделянето е един от най-добрите начини за повдигане на духа след раздяла.

6. Вярвайте, че всичко ще се оправи

Когато духът ни го няма, се чувстваме така, сякаш сме изгубили същността си като човек. Трудно е да повярваме, че отново можем да бъдем същите, защото току-що сме преминали през нещо съкрушаващо. Един от най-добрите начини за повдигане на духа обаче е наистина да повярваме, че едни ден всичко ще бъде наред.

7. Променете перспективите си

Може би сте обичали да бъдете в центъра. Доста хора мислят, че ако се връщат на едно и също място, там, където са били щастливи, ще се чувстват най-добре. Е, понякога, един от най-добрите начини на повдигнете духа си е да отидете на съвсем различно място, да усетите нова атмосфера и да получите нови перспективи. Понякога промяната на перспективите е всичко, което ви трябва, за да се отървете от мрачните мисли в главата си.

източник: dama.bg

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *