Партньор на Проватон
 Причини да се снабдите с релакс-маска за сън още сега!

Причини да се снабдите с релакс-маска за сън още сега!

Сподели в

Много от нас имат проблеми със съня нощем. За щастие съществуват много начини да си помогнем да спим пълноценно, но до кога? Лекарствата могат временно да помогнат, а и водят до пристрастяване. Да броите овце… Сериозно ли? Кой заспива така? Том и Джери? Има едно доста простично решение, което всъщност може да се окаже вашето спасение за здрав сън – маска за сън.

 

Блокира светлината
Вероятно най-очевидното предимство на носенето на маска за сън е, че блокира светлината. Шумът и светлината са двата най-проблемни фактора за съня. Светлината сигнализира на тялото ни, че е време да се събудим.
Светлината ни пречи да достигнем дълбок и спокоен сън. Дори лунната светлина може да попречи на здравия сън. Телевизори, компютри, телефони и всякакъв вид лампи са проблем за съня.

Резултат с изображение за girl with sleeping mask
Китайско проучване през 2010 г. показва, че участниците, които носят маска за сън и тапи за уши, имат повишени нива на мелатонин – хормона, който помага за контрола на съня и по-малко възбуда.

 

Помага за свеж вид
Маската за сън действително може да помогне за предпазването на кожата около очите. Да, сигурно изглежда като незначителен проблем, но докато спят, много хора “завират” лицето си във възглавницата си. Това е причина за поява на бръчки. Забелязали сте как понякога се събуждате и имате линии по лицето си. Да, след известно време изчезват, но трябва да знаете, че ще дойде момент, в който ще си останат трайно на лицето ви. А не бихте искали да приличате на Шар Пей, нали?

Свързано изображение
*Има маски за сън, които са запълнени с гел и се съхраняват в хладилника. Поставянето им за 10 до 20 минути на очите, може да се погрижи за подпухналото ви лице и да подобри релаксацията, тъй като някой от тези маски съдържат успокояващи билкови аромати.

 

Облекчава болката в синусите
Медицинският център на Университета в Мериленд съобщава, че хората с хронично натоварване на синусите, придружено с главоболие, могат да намерят облекчение именно с гел маска за очи.

Свързано изображение
Само ако потопите маската в купа с гореща вода за няколко минути и след това я поставите на лицето си, ще усетите успокояващата, влажна топлина как облекчава дискомфорта, който изпитвате в синусите си.

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *