Партньор на Проватон
 Връчват купа „Добри Динев“ на най-добрия плувец

Връчват купа „Добри Динев“ на най-добрия плувец

Сподели в

С купа „Добри Динев“ ще бъде удостоен най-бързият участник от морската столица в плувния маратон „Галата – Варна“, който ще се проведе на 5-ти август.

Призьорите в 78-то издание ще си разпределят награден фонд от 6800 лв. Надпреварата е под патронажа на спортния министър Красен Кралев. Председател на организационния комитет на маратона е кметът на Варна Иван Портних.  Организатори на най-старото плувно състезание в България са Община Варна, Военноморските сили на Република България и ПСК „Черно море”.

Тази година записването стартира от 6,30 ч до 8,30 ч, а старта ще бъде даден в 9,30 ч до моста на нос Галата, съобщиха организаторите. Ден преди маратона – на 4 август, за втора поредна година ще се проведе спортния форум „1000 х 1000“. Събитието няма състезателен характер и е своеобразна тренировка за онези, които искат да преплуват маратона „Галата – Варна“ на следващия ден. Идеята е 1000 души да преплуват 1000 м в морето. Сборният пункт е на плажната ивица под плувен комплекс „Приморски” – до ресторант „Мистър Баба”, в 8,00 ч., стартът е 2 часа по-късно,в 10,00 ч.

източник: live.varna.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *