Партньор на Проватон
 Най-ефективният уред в залата

Най-ефективният уред в залата

Сподели в
Както в залата, така и извън нея, малък и често пренебрегван, този уред е въжето.

Кога за последно скачахте на въже? 2-ри, 3-ти клас? Беше забавно, нали? А защо спря? Смяташ, че вече си твърде голям ли? Добрата новина е, че никога не си прекалено възрастен, за да скачаш на въже! Дори е препоръчително. Особено за тези, които искат да се отърват от излишните килца, не се сещам за по-добро упражнение. Както и за по-евтин и лесно преносим уред, като въжето.

Резултат с изображение за jumping rope

Нещо повече, освен, че е изключително полезно за грижата за красивия външен вид, оказва се, че според кардиолози, скачането на въже е също толкова полезно и за сърцето.
За скачането на въже е особено важно да сте с удобни маратонки. Въжето трябва да е подходяща дължина за ръста ви, горе-долу дръжките да стигат до подмишниците ви, когато ги вдигнете нагоре. Препоръчително е да не скачате върху килим, рискувате да нараните глезена или коляното си.

Резултат с изображение за jumping rope

И ако все пак не сте скачали от дооооста години, в началото ще ви се стори трудно. Първоначално започнете практика с движенията на краката и ръцете отделно, за да изградите координация. След това хванете въжето само в едната ръка и го завъртете, за да създадете усещане за ритъм. Направете няколко скока без въже, след което свържете двете упражнения.
Колкото и сложно да ви се струва, не се отказвайте. При скачането на въже, няма мускул по тялото, който да не работи. И няма по-добър начин да завършиш тренировката си, а резултатите са… WOW!

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *