Партньор на Проватон
 7 филма по книги, които трябва да гледате в кината тази година

7 филма по книги, които трябва да гледате в кината тази година

Сподели в

За всички киномани направихме селекция на най-добрите и стойностни премиерни заглавия, които предстоят да се завъртят до края на годината на големия екран у нас. Ето кои са те:

1. „First man“/ “Първият човек” (САЩ)

Ден на премиерата: 12 октомври 2018 г. С участието на: Райън Гослинг, Клеър Фой, Джейсън Кларк, Кайл Чандлър, Патрик Фугит, Чиаран Хиндс, Етан Ембри, Ши Уигам, Кори Стол и Пабло Шрайбер. Лентата е базирана на книгата „Първият човек: Животът на Нийл Армстронг“ на професора по история Джеймс Р. Хенсън.

За филма: „Първият човек“ разказва за първи път на голям екран завладяващата действителна история на астронавта Нийл Армстронг и мисията на НАСА да изпрати човек на Луната и да го върне благополучно жив на Земята.


2. „Mowgli“/ „Маугли“ (Русия)

Дата на премиерата: 18 октомври 2018 г. С участието на: Кристен Бел, Кейт Бланшет, Бенедикт Къмбърбач, Наоми Харис, Анди Серкис, Матю Рис, Фрейда Пинто и Рохан Чанд По книгата: „Книгата за джунглата“ от Ръдиард Киплинг

За филма: Hoвaтa филмoвa версия се фокусира върху приключенията и произхода на Маугли – човешкото бебе, изостамено в сърцето на джунглата и отгледано от глутница вълци. Πoд тяхната защита и закрила, Mayгли щe израсен в джyнглaтa нa Индия и  щe научи за предимството да бъде приет в един свят, състоящ се само от представетели на животински свят.

3. „Boy erased“ (САЩ)

Дата на премиерата: 2 ноември 2018 г.

С участието на: Лукас Хеджис, Джоел Едгъртън, Никол Кидман и Ръсел Кроу

Адаптация на: Boy Erased: A Memoir

За филма: Роден в семейството на силно религиозни баптисти в Арканзас, Конли е принуден от родителите си да се подложи на терапия за “лечение на хомосексуализъм”.

4. „The girl in the spider’s web“/„Момичето в паяжината“ (САЩ)

Дата на премиерата: 9 ноември 2018 г.

С участието на: Клеър Фой, Сверий Гудсайсън, Лакит Станфийлд, Силвия Хойкс и Стивън Мърчант По романа „В мрежата на паяка“ от Дейвид Лагерчантц

За филма: Филмът е продължение на “Момичето с татуировката на дракон” от 2011 г. с участието на Рууни Мара. Този път 33-годишната Клеър Фой поема главната ролята, превъплъщавайки се в образа на непокорната аутична хакерка Лисбет

5. „Tге Grinch“ / „Гринч“ (Великобритания)

Дата на премиерата: 9 ноември 2018 г.

С участието на: Бенедикт Къмбърбъч

По книгата: „Как Гринч открадна Коледа“ от Доктор Сюс

За филма: Историята за едно гневно зелено човече, което мрази Коледа и което се опитва да я съсипе. На края обаче получава ценен урок.

6. „Mary Queen of Scots“ / „Мери, кралицата на шотландците“ (Великобритания)

Дата на премиерата: 7 декември, 2018 г.

С участието на: Марго Роби, Саорай Ронан, Джо Алуин, Джак Лоудън, Мартин Комстън

По романа „Сърцето ми е мое: Животът на Мария, кралица на шотландците“ от Джон Гай

За филма: Кинолентата разкрива моралното падение, до което води алчността зa власт. Съществуват доста художествени произведения на същата тематика, но сега можем да видим реалността такава, каквато е бил, без изключения.


7. “Mary Poppins returns”/ „Мери Попинз се завръща“ (САЩ)

Дата на премиерата: 19 декември 2018 г.

С участието на: Емили Блънт, Лину-Мануел Миранда, Бен Уишоу, Емили Мортимър, Джули Уолтърс, Колин Фърт, Мерил Стрийп и Ангела Лансбъри По книгата „Мери Попин“ от П. Л. Травърс

За филма: „Мери Попинз се завръща“ е директно продължение на класиката от 1964 година (наградена с пет статуетки „Оскар“) и черпи идеи от прочутата поредица на писателката Памела Травърз. Действието на филма се развива през 30-те години на ХХ в. в Лондон по време на Депресията. 24 години след историята, пресъздадена от Холивуд, съжетната линия в новия филм за най-любимата детегледачка разкрива живота на вече порасналите Джейн и Майкъл Банкс (Емили Мортимър и Бен Уишоу).

източник: woman.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *