Партньор на Проватон
 Кое ви прави интересен човек за околните?

Кое ви прави интересен човек за околните?

Сподели в

Искате ли да бъдете интересен човек? Да ви обръщат внимание и да се вслушват в мнението ви? Струва ли ви се понякога, че околните скучаят във ваше присъствие? Значи е време да поработите малко над себе си.

Всеки от нас има своя собствена представа за това какво означава „интересен човек“. Дефинициите могат да се различават, но все пак при повечето хора те имат общи допирни точки. Интересен човек е онзи, който умее да води разговор, онзи, когото ни е приятно да слушаме, оптимистичният, веселият, харизматичният, увереният в силите си, притежаващият чувство за хумор…

Ние уважаваме такива хора, стремим се към тях, искаме да сме техни приятели и да работим с тях.

8 съвета, които ще ви помогнат да бъдете интересен човек за околните

1. Не тичайте след тълпата

Ако вече всички правят онова, с което искате да се захванете, значи сте закъснели за купона. Започнете нещо лично свое и ще се намерят хора, които да ви последват. Освен това е къде-къде по-интересно сами да въртите волана, отколкото да се возите на задната седалка.

2. Разрешете си да „стреляте”

Поиграйте си с новите идеи. Направете нещо странно. Напуснете комфортната си зона. Само така ще успеете да израснете и да постигнете реални успехи.

3. Посмалете многознайството си

Раздутото его пречи на реализирането на идеите. Ако самонадеяността ви е по-очевидна от опита ви, бъдете готови за факта, че ще ви избягват. Не бъдете безразлични Ако ви пука за нещата около вас, бъдете сигурни, че никога няма да бъдете безразлични на околните.

4. Игнорирайте инерцията

Застоят е опасно нещо и животът често ще ви напомня за това.Инертните хора винаги са можели да направят нещо, искали са, трябвало е… но не са го направили! А сега негодуват, защото на вас всичко ви се удава!

5. Примирете се със странностите си

5. Примирете се със странностите си

Всеки от нас има своите особени черти и собствена порода „бръмбари в главата“. Не ги крийте, защото именно те ви правят интересна и уникална личност.

6. Непрекъснато изучавайте нови неща

Не спирайте да търсите нови места, идеи, хора и мнения. Скучните хора често се характеризират именно с това, че са престанали да се интересуват от новото и непознатото.

Правете нещо. Каквото и да е! Танцувайте. Говорете. Строете. Свирете. Помагайте. Творете.

Не е важно с какво се занимавате – важното е непрекъснато да правите нещо!

Безкрайното седене на едно място и оплакванията, че животът не струва, обаче не са „нещо” и не струват безценното време от живота ви и този на другите.

7. Споделете наученото

Бъдете щедри във всичко. Не всички се стремят към нови знания като вас. Нека тогава от вас да разберат, че на света се случва нещо ново и интересно, че винаги може повече, че животът е хубав и вълнуващ!

8. Бъдете по-смели!

8. Бъдете по-смели!

Нужна е храброст, за да имате свое мнение, което може да противоречи на мнението на другите. Нужен е кураж, за да тръгнете по нов път. Ако не ви стига смелостта, сте обречени безкрайно да обикаляте в кръг около охладителя за вода в офиса и да обсъждате човека, който я е проявил.

източник: rozali.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *