Партньор на Проватон
 Две премиерни суперкомедии през юли във ФКЦ

Две премиерни суперкомедии през юли във ФКЦ

Сподели в

Две премиерни комедии ще бъдат представени през юли в зала 1 на Фестивален и конгресен център във Варна. 

Интересът към театралните събития е изключително голям а билетите са в продажба на касите на театър „Българан“ и Фестивален и конгресен център.

На 16 юли от 19.30 часа ще се играе комедията от Ж. Пожгай „Тя, той и още двама-трима…“. Режисьор е Богдан Петканин а в ролите ще видим звездите Аня Пенчева, Тончо Токмакчиев, Александър Кадиев, Кирил Ефремов, Тихомир Благоев.

Комедията „Тя, Той и още двама трима…” е своеобразен наръчник, за това как една жена трябва да воюва за своето щастие. „Смъртоносният секстет” Аня Пенчева, Тончо Токмакчиев, Александър Кадиев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев и Тихомир Благоев ни разказват за живота такъв, какъвто мислим, че не е. Пет театрални миниатюри. Пет различни разказа за любовта през погледа на жената. Шест различни съдби, всички от които завършват гибелно за любовта на живота на жената на средна възраст. Жена, която е орисана да изживее живота си сама, заобиколена от лудия свят, който ни обгръща. Тя е такава каквато е – грижовна, добра, раздаваща се, малко луда, своенравна, винаги търсеща доброто, понякога отдадена на живота, но целяща едно – да създаде семейство и да остави следа след себе си, но… уви. Понякога отчаянието е над всичко!

На 23 юли от 19.30 часа ценителите на смеха ще се срещнат с Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кристина Янев и „Вечеря с приятели“ под режисурата на Проф. Ивайло Христов.

ВЕЧЕРЯ С ПРИЯТЕЛИ
Режисьор – Ивайло Христов
Сценограф – Марина Янева
Участват – Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кристина Янева

В пиесата „Вечеря с приятели“ Доналд Маргулис разказва историята на две приятелски семейства, които са изправени пред екзистенциалния въпрос: как да продължим живота си, ако ежедневието е надделяло над чувствата? Разбира се, че няма еднозначен отговор.
Всеки има право да постъпи както намери за добре. Едни избират ”свободата”, други предпочитат да ”носят кръста”, а трети…тръгват на ”уроци по пиано”. Като се замисли човек, в това има нещо и смешно, и тъжно, каквато е и пиесата на Маргулис ”Вечеря с приятели”.

Приятно гледане!

източник: sputnik.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *