Партньор на Проватон
 Трябва да спреш да сравняваш връзките си!

Трябва да спреш да сравняваш връзките си!

Сподели в

Когато приключваме връзка и започваме нова, обикновено не искаме да бъдем с някой, който е “сходен” на бившия/бившата. Всъщност често искаме следващата ни връзка да бъде с няой, който е пълна противоположност на последната ни връзка. Но когато започнат новите отношение, имаме склонността да сравняваме.

Резултат с изображение за lovers

По принцип е доста лесно да сравняваме бившите с настоящите си партньори, особено ако имат общи черти. Това е обичайно при хората, които твърдят, че имат “тип”.
Несъзнателно обаче, сравнявайки партньорите в живота си, ние обезмисляме връзките си. Ако искате новите ви взаимоотношения да процъфтяват, трябва да се откажете от сравняването. Позволете на новата си връзка да предефинира какво означава любов!

Вярвайте в новия си партньор
Ако сте били нараняване в предишни връзки, разбираемо да сте “нащрек”. Все пак, ако сте решили да създавате отношения с някого, позволете си да му имате доверие. Трябва да разберете, че при взаимоотношенията с различни хора, винаги има потенциал да бъдете наранени. Новият човек в живота ви не е вашият бив/бивша. Да, може да ви нарани по същия или съвсем нов начин, но подлагайки го на постоянно съмнение, си затваряте очите за пълния потенциал като качествен партньор.

Свързано изображение
Освен това, страховете и фокусирането ви върху всички начини, по които нещата може да се объркат, дават много по-голям шанс на това, връзката ви да се срине.

Не забравяйте, че предната ви връзка е приключвила с причина
След всеки край идва ново начало. Когато приключим стара връзка, това ни дава шанс да започнем нова, много по-силна, щастлива и пълна с любов, разбирателство и уважение.

Свързано изображение
Ако някога се сетите за бившите си, то нека е само, за да им благодарите на ум, че са ви довели до “този момент”, до новите отношения, до новия човек до вас.

Не поглеждай назад!
Пребиваването в миналото има силата да разруши настоящите ни отношения. Бившите остават в миналото. Вашето настояще, вашите настоящи партньори са хората които изпитват всичко с вас СЕГА. Те са вдъхновението, което ви кара да спрете да гледате назад и дори пораждат мечти за бъдещето.

Резултат с изображение за break up walk away
Новата връзка дава възможността да изпитате всички онези вълуващи моменти за “първи път”: първата среща, първата целувка, първото скарване… първото “Обичам те”. Ако се връщате постоянно в миналото, няма да може да се насладите на “първите пъти”.

Резултат с изображение за lovers

Разбира се, не е нужно да измивате спомените си за минали отношение, но трябва да категоризирате миналото и настоящето. В крайна сметка, сегашната връзка може да бъде вашето бъдеще, а старата е просто пътят, който ви е отвел до него.

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *