Партньор на Проватон
 Първият в света „въздушен басейн“ ще е в Лондон

Първият в света „въздушен басейн“ ще е в Лондон

Сподели в

Той ще свързва две 10-етажни жилищни сгради и ще служи като своеобразен мост между тях

Строителната компания Ballymore Group ще построи „първият в света небесен басейн“, съобщиха от компанията. Съоръжението ще свързва две 10-етажни жилищни сгради в строящия се в момента комплекс Embassy Gardens в новия квартал на Лондон „Найн Елмс“ /Nine Elms/ в близост до река Темза и новото посолство на САЩ в града.

Басейнът ще е изграден изцяло от прозрачен акрил с дебелина близо 20 сантиметра, ще е дълъг малко над 27 метра и широк почти 6 метра. Дълбочината ще е 3 метра, като опасност от падане от него няма да има, тъй като прозрачният акрил ще се издига над нивото на водата, уточнява Джон Мълрайън, управляващ директор на проекта Embassy Gardens. Идеята за създаването на такъв вид басейн е на баща му Шон Мълрайън, основател и председател на Ballymore Group.

Снимки: Ballymore Group

Басейнът изглежда така, сякаш се носи в небето и прилича на огромен аквариум. Той ще се използва само от хората, живеещи в комплекса Embassy Gardens. Те ще могат да преминават от едната в другата сграда през басейна, като междувременно се наслаждават на гледката отвисоко на Окото на Лондон и Уестминстърското абатство.

Освен небесен басейн на покрива на двете сгради ще има и портокалова градина, летен бар, място за слънчеви бани и СПА.

Комплексът ще бъде напълно завършен до три години. Апартаментите в него ще се продават от този септември, като цените им започват от £602 000.

Подробности за басейна, който се носи в небето, разказани от неговия създател Шон Мълрайън, можете да видите във видеото:

източник: economy.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *