Партньор на Проватон
 Добрата новина – “Сладоледена диета”

Добрата новина – “Сладоледена диета”

Сподели в

Какво си представяте, когато чудете думичката “сладолед”? Аз лично го свързвам с горещи летни дни, представям се как се стича по вафлената фунийка и как охлажда, и освежава сетивата. За жалост не си позволяваме толкова често това блаженство, защото го свързваме и с натрупване на излишни килограмчета…

Обаче има добра новина! И тя е “Сладоледена диета”! Тараааам! Сладоледената диета освен, че може да е в помощ на отслабването, намалява симптомите на ПМС, намалява риска от развитие на рак на дебелото черво и намалява кръвното налягане.

Свързано изображение
Не, не! Не си измислям! Това са сведения на диетологът МакКорд. Самият той насърчава хората да си хапват сладолед ежедневно, като част от диетата, като разбира се, трябва да се следва режим на здравословно хранене. И за да бъда максимално точна, 1250 са позволените калории от МакКорд, а като добавите сладолед – 1500. Е, нормално, ако изгаряте повече калории, от колкото приемате, ще отслабнете.

Резултат с изображение за ice cream
През 2005г. проучване на Центъра за невроизледователски науки в Институа по психиатрия в Лондон, установява, че консумирането на сладолед може да ни направи щастливи. В допълнение на това, през 2016г. медицинското училище в Харвард, стига до заклювение, че увеличаването на консумацията на млечни продукти, може да помогне на възрастните жени и жените на средна възраст, да поддържат здравословно тегло.
Дори и да се смята за cheat удоволствие, проучванията показват, че има ползи от редовната консумация на сладолед.

Резултат с изображение за ice cream
Разбира се, нищо прекалено не е хубаво. Най-важното е да следвате балансирано хранене, като същевременно си облажавате душичката със сладоледче, когато ви се поиска.

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *