Партньор на Проватон
 Вижте как лесно може да използвате „Синята зона“ във Варна (ВИДЕО)

Вижте как лесно може да използвате „Синята зона“ във Варна (ВИДЕО)

Сподели в

Община Варна пусна видеоклип, който разяснява начините за плащане в „Синята зона“. „Синята зона“ стартира от 11 юли . До 12 август тя ще бъде с гратисен период – паркирането ще е безплатно. Санкции ще има обаче за тези, които са паркирали неправилно. Работното време на зоната е всеки делничен ден от 9 ч. до 19 ч., през почивните и празничните дни паркирането ще бъде безплатно.

Важно е да се знае, че паркирането в „Синята зона“ е разрешено до 3 часа. При достигане на максималния период, системата няма да приема и таксува опити за последващи заплащания и клиентът трябва да премести своя автомобил извън обхвата на зоната. Нов тричасов престой може да започне след като изминат 30 минути от изтичане на предходния.

Заплащането ще става SMS или в брой – в търговски обекти в центъра, които са отбелязани със специален стикер. Цената ще бъде 1 лв. на час. Заплащане може да се извърши и чрез мобилно приложение, което може да бъде изтеглено от www.varnaparking.bg. Виртуален паркинг метър, което дава възможност да се избере период на престой от 30 минути до 3 часа.

 

източник: novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *