Партньор на Проватон
 Колко секс е твърде много секс?

Колко секс е твърде много секс?

Сподели в

Може би обичате да пропускате вечерята и да отивате направо към десерта? Въпреки че науката казава, че сексът може да подобри настроението и да намали тревожността, той също така може да бъде и вреден за здравето ви. 

Не ни разбирайте погрешно. Сексът е нормална, здравословна част от живота на възрастните.Но колкото и хубаво да е нещо, ако прекалявате с него, става вредно. Така че нека видим колко секс е твърде много за вашето тяло.

1342817

Според Kinsey Institute от 18 до 29 хората правят секс средно по 112 пъти годишно, а между 30 и 39 средно 69 пъти годишно. Ако това е средната норма, тогава коя е здравословната?

Тук вече всеки трябва да обърне внимание на себе си. Всеки чоек е различен с различни възможности и желания. Затова трябва да се съобразяваме с тялото си. Дори и да изпитваме много силно привличане към някой, ако секса граничи с причиняване на болка, дали не трябва да се замислим? Хората трябва да се научат да слушат тялото си. Секса не е маратон, а интимно удоволстве.

За да не превърнете интимността между партньора ви в нещо лишено от емоции и усещания не правете секс механично, а с желание. Ако не се чувствате на такава вълна, по-добре пропуснете, защото след време ще започнете да го правите по навик. А тогава се губи значението на секса.

Вслушвайте се в тялото си и го уважавайте. Сексът не е единствената проява на интимност и любов. Уважавайте себе си и изисквайте това от партньора си.

източник: sportuvai.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *