Диетичен шоколадов сладкиш само за 5 минути
Сигурно ще ме обвините, че буквално ви набутвам в ръцете това шоколадово изкушение, което смятате, че ще се отрази на фигурата ви. Да, ще се отрази, ако прекалите. Но бързам с извинението – тази версия на шоколадов сладкиш има само малка част от калориите, които съдържа обикновения и три пъти по-малко мазнини. БУМ! Освен това е без глутен, а всяка порция съдържа 10гр протеин. И да не си помислихте, че ще се прави с подобие на шоколад? Шоколадът е черен, а както знаем, той има доооста ползи за организма ни.
Съставки:
- 4 супени био бутер масло
- 28,5гр натрошен шоколад, плюс 28,5гр нарязан на 4 равни парчета
- 6 пакетчета стевиа
- 2 яйца
- 2 супени лъжици неподсладено какао на прах
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаша бадемово брашно
- 1 лъжичка (23,5 грама) шоколадов протеин на прах
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- Пудра захар (по избор)
Начин на приготвяне:
Разтопете нарязания шоколад в голяма купа, в микровълновата. Разбийте стевия, яйцата, какаото, ванилият и солта, и изсипете в шоколадовата смес. В отделна купа изсипете и разбъркайте бадемовото брашно, протеина и бакпулвера. Разбъркайте всичко заедно. Разделете получената смес равномерно (на 4) в купички и сложете по 1 шоколадово парче в центъра. Изпечете за около 45 секунди (според мощността на печката) в микровълновата.
Ка́трин Арейби