Партньор на Проватон
 Оргазмична медитация

Оргазмична медитация

Сподели в

Никол Дедоун връзва косата си на кок, навива ръкавите на бялата си рокля и подготвя лубриканта. На масата пред нея лежи жена, гола от кръста надолу, с широко разтворени крака.

Около 40-годишната основателка на OneTaste, център, посветен на “интелектуалната сексуалност”, прави демонстрация на оргазмична медитация (или накратко OMing) в конферентната зала на луксозния хотел Le Meridien в Сан Франциско. Тя оглежда дълго между краката на доброволката и възкликва ентусиазирано “Боже, красиво е. Цветът е електриково розово. Вече е започнала да подпухва леко”.

Не след дълго Дедоун се е прегърбила и енергично гали най-чувствителното място на жената – “горния ляв квадрант” на клитора – само с показалец. Дамата на масата стене шумно, сякаш е обладана от духове, а Дедоун я насърчава “Добро момиче, добре, добре… давай, давай, давай.” В пика на женските викове, Дедоун пуска гърлена въздишка, която е по-обичайна за родилка. Двама членове на публиката под въздействието на интензивната демонстрация тихо плачат. Презентацията, която е част от женски семинар, продължава 15 минути.

Eдновременно възбуждащо и странно изживяване

Не всеки уикенд ставаме свидетели на жена, довеждана до множество оргазми пред жива публика – но пък и надали бихте очаквали подобно мероприятие да протече нормално, нали?

Демонстрацията на Дедоун е отличен начин да представи своята книга “Бавен секс: изкуството и занаятът на женския оргазъм”, с която опитва да наложи медитативните си практики сред по-широка публика. Това е цяло предизвикателство, когато в практическите занимания участват няколко облечени господа (и понякога жени), които се събират в една стая и стимулират с ръце полугола “експериментална партньорка” цели 15 минути.

Преди две години, статия в New York Times разкри подробности около практиките в центъра за “оттегляне от градската среда” OneTaste, разположен в периферен район на Сан Франциско, описвайки Дедоун като “поляризираща личност, чийто почитатели я смятат за сексдива, въпреки че някои от предишните членове на центъра казват, че въздейства с мистични сили върху последователите си”.

След тази публична изява в OneTaste са малко по-предпазливи, но явно недостатъчно, за да си спестят спонтанните OMing демонстрации – и то в събитие, което е рекламирано като “несъдържащо сексуални дейности”. Очевидно, Дедоун не следва сценария – или може би това е част от нейния собствен сценарий?

Отвъд шантавата реализация на Oming

Ако обаче погледнем отвъд шантавата реализация на OMing, същината на нейното послание би се харесала на масите. Да вземем за пример търсенето на “женска Виагра” – продукт, който е реализирал до момента печалба от два милиарда долара. Проучване след проучване разкрива, че жените отчаяно се нуждаят от повече и повече сексуално желание и повече оргазми (или някакви оргазми въобще).

Дедоун се занимава именно с женското желание и удоволствие – до степен, в която много хора я критикуват за това, че прекалено много е ориентирана към жените. Вероятно ако обясним мисията на OneTaste на средностатистически мъж, той ще възкликне недоволно: “И мъжете никога не получават нищо в замяна? Това не е честно!”

Концепцията за бавна консумация на секс

Точно както при течението “бавна храна”, идеята за “бавен секс” е да се забавим достатъчно, за да разберем кога сме “гладни” или “сити”, да идентифицираме желанията си, да вкусим всяко усещане и да изживеем пълноценно всеки момент. Както сама пише в книгата си, целта е да се даде на жените “разрешението да се забавляват достатъчно дълго, вместо да бъдат подтиквани по-бързо към края”.

С това, оргазмът придобива коренно различно значение : “Свикнали сме да обясняваме оргазма типично по мъжки – като климакс”, пише тя. “Климаксът често е част от оргазма, но не е неговото крайно постижение. Ако правите тази разлика, нещата много се променят”. На същия семинар в Сан Франциско например има жена, която е изпитала около 300 оргазма чрез този метод, но е достигнала до климакс само веднъж.

Тези базови идеи не са противоречиви. Всъщност, те са доста естествени и се коренят в практикуването на тантрическия секс. Опитът на Дедоун в изследването на междуполовите различия също е многозначителен – тя говори разпалено за негативните ефекти от културната среда и всички начини, по които жените са учени да заместват собствените си желания с тези на мъжете.

Балансът с академичната страна на OneTaste е модерната, космополитна вълна на Дедоун и нейните среди: компания от привлекателни, чувствени и скромно облечени 30- и 40-годишни жени. Представете си Саманта от “Сексът и градът” в будистки храм.

Наполовина секс-експерименти, наполовина духовна практика

Между лекциите на Дедоун, смесената група жени на възраст между 20 и 60 години се включва в серия от интимни упражнения. В едно от тях, жените са насърчавани да направят личен портрет на половите си органи, след което снимките се разпечатват и се показват на всички.

В друго упражнение, жените са инструктирани да се съберат в центъра на стаята и да стоят толкова близо една до друга, че да могат “да усетят топлината от телата си”, след което да прошепнат една на друга своите скрити желания. Някои от тези тайни се пишат на хвърчащи листчета (посланията варират от “фантазия за изнасилване” до “нежни целувки”) и се лепят по стените на конферентната зала.

Дедоун издига женския оргазъм до нивото на религиозната и духовна практика. “Бавният секс” отначало е просто нещо, към което сме съпричастни и бихме могли да се отъждествим, но бързо се превръща в мода.

Философията на Дедоун е освежаващ контраст на порно-действителността, но на този етап определено е трудно дори да си представим как масовата публика започва да практикува оргазмичната медитация. Дори най-либерално настроените хора не биха се престрашили непозната жена да ги гали по интимните части в зала, пълна със зрители.

 

източник: webcafe.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *