Партньор на Проватон
 Общината чака 1,4 млн. лева от държавата за ремонта на стадион “Спартак”

Общината чака 1,4 млн. лева от държавата за ремонта на стадион “Спартак”

Сподели в

Останалите 53 хил. лева ще бъдат осигурени от местния бюджет

Предстоящият основен ремонт на стадион “Спартак” бе сред темите на днешното заседание на комисията “Собственост и стопанство” към Общинския съвет.

Стадион Спартак

По предварителни разчети ремонтът на съоръжението ще струва около 1,45 млн. лева с ДДС. 53 хил. лева от тях ще бъдат осигурени от местната хазна като компенсирани промени по бюджета на Община Варна за 2018 г. Те ще бъдат за сметка на средствата, предвидени за ремонта на ул. „Ал. Рачински“.

За останалите близо 1,4 млн. лева общината ще разчита на финансова подкрепа на държавата. Общинските съветници упълномощиха кмета на Община Варна да предприеме   всички необходими действия за осигуряване на финансирането от държавния бюджет.

След извършване на строително-монтажните работи и въвеждането на обектите в експлоатация се предвижда да се извърши увеличаване на капитала на дружеството „Стадион Спартак“ със стойността на изпълнените дейности.

По предложение на председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов бяха взети решения, свързани с новото дружество „Стадион Спартак“, изцяло собственост на Община Варна. Съветниците одобриха промяна в наименованието – от „Стадион Спартак“ АД   на „Стадион Спартак“ ЕАД. Решено бе съставът на Съвета на директорите да бъде намален от петима на трима членове. В новия директорски борд ще влязат Венцислав Младенов, управител на ОП „Спорт-Варна“, председателят на „ЖСК – Спартак“ Иван Иванов и Иван Буроджиев, който е предложение на ФК „Спартак 1918“. Тримата няма да получават възнаграждения.

Членовете на комисията дадоха също съгласието си за предоставяне на ФК „Спартак 1918“ на  безвъзмездно право на ползване за част от спортната база на „Стадион Спартак“ ЕАД. Футболният клуб ще получи всички имоти на дружеството с изключение на стадиона,  тъй като предстои ремонт.

Амбицията на „Спартак 1918“ е да развие детско-юношеската школа, разкри пред съветниците Евгений Балев от ръководството на футболния клуб. „Когато поехме клуба през декември миналата година, децата бяха 67. В момента тренират 250, като желанието ни е да увеличим броя им до 450“, каза Балев.

Съветници приветстваха намерението на ръководството на „Спартак 1918“ да развива детско-юношеската школа. Те призоваха клуба да поддържа базите, предоставени от Община Варна, като добър стопанин.

Темата „Спартак“ ще е основна и на утрешното извънредно заседание на ОбС-Варна. То ще започне 9:00 часа в зала „Пленарна“.

източник: varnautre.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *