Партньор на Проватон
 БЛАГОУСТРОЯВАТ МЕЖДУБЛОКОВИ ПРОСТРАНСТВА В „МЛАДОСТ“ И „ВЛАДИСЛАВОВО“

БЛАГОУСТРОЯВАТ МЕЖДУБЛОКОВИ ПРОСТРАНСТВА В „МЛАДОСТ“ И „ВЛАДИСЛАВОВО“

Сподели в

Междублокови пространства в районите „Младост“ и „Владислав Варненчик“ предстои да бъдат облагородени. Това става ясно от инвестиционните предложения на Община Варна, представени пред Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Подобрения ще бъдат извършени в пространството между ул. „Ана Феликсова“, ул. „Петър Алипиев“, улица западно от блок 17 и локално платно на бул. „Трети март“.

Целта на благоустрояването на зоната е да се постигне улесняване в придвижването на майки с деца и хора с увреждания, повишаване безопасността на участниците в движението, осигуряване на комфортна среда за живот и постигане на атрактивен облик на градската среда чрез благоустрояване на посочените междублокови пространства с обособяване на нови паркоместа-около 38 броя.

Според плановете ще бъдат благоустроени и междублокови пространства във „Владиславово“, в това число влиза основен ремонт на ул. „Янко Мустаков“ в участъка от бул. „Константин и Фружин“ до ул. Света Елена“. От представената пред РИОСВ информация става ясно, че е предвидено изграждане на двупосочна велоалея, като основното трасе се движи по бул. „Константин и Фружин“ до ул. „Св. Елена“.

Намерението на местната управа за обновяване на зоните бе обявено още през 2016 година като идеята бе да се използват средства по оперативна програма „Региони в растеж“.

 

източник: budnavarna.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *