Партньор на Проватон
 15 нови автобуса тръгнаха по улиците на Варна

15 нови автобуса тръгнаха по улиците на Варна

Сподели в

15 нови автобуса тръгнаха по улиците на Варна. Пътно-превозните средства са единични, с двигатели по стандарт Евро 6, оборудвани с всички удобства – система за централно мазане на хидровата част, 4 видеокамери с възможност за наблюдение в реално време, монитор при водача за наблюдение на видеокамерите, табло за информация на пътниците, устройство за GPS локация, обясни изпълнителният директор на общинската фирма „Градски транспорт“ Злати Златев. Автобусите допълват автопарка, в който преди няколко години влязоха 70 нови рейса и 30 нови тролейбуса.

Автобусите са произведени от полската фирма „Соларис“ и са част от проекта „Интегриран градски транспорт на Варна“ – втора фаза, по Оперативна програма „Региони в растеж“. Той е на обща стойност е 37,2 млн. лв., а срокът на изпълнение е януари 2021 г.  Проектът предвижда още разширение и реконструкция на седем пътни артерии, съобщи ръководителят на проекта Биста Димова.  Вече са приключени ремонтите на бул. „Приморски“ – в обхвата от ул. „Стефан Стамболов“ до бул. „Цар Освободител“, на бул „Цар. Освободител“- от бул. „Приморски“ до бул. „Княз Борис I“, както и на бул. „Първи май“  в Аспарухово – от ул. „Мара Тасева“ до кръстовището за кв. „Галата“.

Предстои да започнат ремонти на останалите инфраструктурни обекти –  на бул. „Осми Приморски полк“ – от бул. „Левски“ до пътен възел „Виница“; на бул. „Левски“ – от ул. „Подвис“ до бул. „Осми Приморски полк“, както и на бул. „Народни будители“ – от Аспаруховия мост до ул. „Мара Тасева“ в Аспарухово. След края на летния сезон се очаква да започне рехабилитацията на ул. „Съборни“ в участъка от бул. „Вл. Варненчик“ до бул. „Сливница“, обясни още Бистра Димова. По останалите 3 компоненти на проекта предстои поставяне на информационни табла на петдесет спирки,  видеонаблюдение по кръстовищата на бул. „Сливница“ и 25 интелигентни пешеходни пътеки.

източник: live.varna.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *