Партньор на Проватон
 Във Варна стартира вторият етап от проект в помощ на децата с аутизъм

Във Варна стартира вторият етап от проект в помощ на децата с аутизъм

Сподели в

Стартира вторият етап от проект, който помага на 15 деца с аутизъм и техните семейства, като им предоставя различни видове консултации с медици, арт и трудова терапия, научи Moreto.net.

Проектът „Иновативно-интеграционни, социално-здравни дейности за деца с разстройства в аутистичния спектър и техните семейства“ цели да предостави иновативна комплексна услуга в специално оборудван център за социална рехабилитация и интеграция с пет терапевтични кабинета и двор за отдих с детски съоръжения за игра.

На представянето на услугите присъстваха родители, специалисти, представители на Дирекция „Социални дейности“ от Община Варна.

Продължителността на проекта е 5 месеца, през които с децата ще работят екип от специалисти: логопед, специален педагог, хидротерапевт, арттерапет, специалист хипербарна камера, невролог и социален специалист.

Асоциация „Да съхраним жената“ работи с деца от аутистичния спектър и техните родители трета година, подкрепена от Община Варна. Тенденцията е, към увеличаване броя на децата с разстройства в аутистичния спектър. Екипът е сертифициран за специализирана работа с деца и родители. Създава се работеща общност за обмен на рехабилитационни практики, работа в семейна и училищна среда.

Повече информация може да получите от сайта на Междупоколенчески център – Варна, както и на място на ул. “Кавала” №1А, тел. 052/ 600 137.

източник: moreto.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *