Партньор на Проватон
 Сексуална анорексия

Сексуална анорексия

Сподели в

Съществуват множество центрове за лечение, рехабилитации, групи за подкрепа и специализирани терапевти, които помагат на хора с пристрастяване към секса. Това, за което се говори по-малко, но пък си е също толкова сериозно и заслужава нужното внимание е сексуалната анорексия.

Подобно на класическата анорексия, онази страшна болест, която е свързана с отвръщаване от храната, при сексуалната анорексия човек отрича сексуалния “глад”, отрича удоволствието от взаимоотношенията, запознанствата, любовта и като цяло връзката.

Резултат с изображение за sexual anorexiaФизическите симптоми на сексуалната анорексия често се проявяват като асексуалност и ниско либидо. Еректилната дисфункция и невъзможността за еякулация също може да са симптоми. В някои случаи, сексуалната анорексия може да доведе до сексуално раздразнение или натрапчивост след отричане на секса за дълги периоди от време.

Резултат с изображение за sexual anorexia
Разстройства на личността като нарцисизъм и антисоциалност също често се срещат при мъже, които страдат от сексуална анорексия.
Човек със сексуална анорексия се чувства по-безопасно да остане изолиран, без значение колко неудовлетворяващ е този начин на живот. Понякога това самоналожено изгнание от сексуалността може да е резултат от сексуално насилие или телесна дисморфия или може да е възникнало в силно репресивно или религиозно възпитание.

Свързано изображение
Също както алкохолик или наркоман крие зависимостта си, така и сексуалният анорексик отклонява покани за събития свързани с помощ, като си измисля работа и ангажименти. При всички случаи този човек остава откъснат от радостите на партньорството.
Както при зависимостите и класическата анорексия, така и за този тип анорексия лечението може да бъде много сложно. Абсолютно възможно е, но трябва да се пожелае от пациента. Тези хора не осъзнават, но имат нужда от подкрепата на близките си, психолог, терапевт, имат нужда от помощ.

Резултат с изображение за anonymous alcoholicsА ако ти, този, който чете тази статия, си сексуален анорексик, съветвам те да побързаш с лечението, защото секса е прекрасно нещо! Не изпускай това удоволствие от живота, защото годинките си текат, а както знаем с тях ставаме неспособни да се наслаждаваме на това блаженство!

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *