Партньор на Проватон
 Красотата на Варна завладя немска блогърка (видео)

Красотата на Варна завладя немска блогърка (видео)

Сподели в

Немската блогърка Джайнин е посетила редица красиви места като Индия, Виетнам, Куба, САЩ, Италия, Норвегия, Франция и др. Този път младата пътешественичка избра за своя дестинация България и по-конкретно морската ни столица Варна.

В своя статия, Джайнин изброява 10 причини, заради които си заслужава да посетите Варна.

Едно от местата, които са впечатлили германката е катедралата “Успение Богородично”, за която казва: „Това е най-красивата християнска православна църква, която някога съм виждала“.

За Морската градина, блогърката описва, че това е зелен оазис на спокойствието “Зелената морска градина е зелен оазис на спокойствието. Градината се простира на няколко километра по брега и съществува от 1878 година. Тя е красив парк с цветни лехи и гъсто засадени дървета. В нея има много музеи, театър на открито, планетариум, много ресторанти и кафенета и любимият ми акцент, малка зоологическа градина”.

Плажът в морската столица, също впечатлява с красотата си Джайнин: “Бял пясъчен плаж, дълбоко синьо море, на фона на буйната зелена морска градина.

Блогърката съветва всички, които искат да видят цялата красота на Варна, да отидат на панорамната гледка „Галата”.

Другите места, които си заслужават според пътешественичката, са Археологическият музей; Римските бани; Побитите камъни; Центърът; плажът „Фичоза“; Аладжа манастир и Националният парк Златни пясъци.

Джайнин споделя, че не е очаквала толкова гъсто засадени дървета и цветни лехи по улиците. За нея Варна съчетава перфектно традицията и модерността.

източник: moreto.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *