Партньор на Проватон
 GT-R-ът на бъдещето

GT-R-ът на бъдещето

Сподели в

Компанията Nissan представи уникален суперкар, построен на базата на купето GT-R Nismo. Автомобилът, който е с мощност 720 конски сили, е подготвен в чест на 50-годишнината на модела и на италианското ателие Italdesign.

Над екстериорния и интериорен дизайн работят екип от Nissan и по-конкретно от подразделенията на марката във Великобритания и САЩ, а за постройката на самата машина отговарят специалистите от Italdesign.

Всички каросерийни панели са сменени, нови са стоповете и фаровете, както и всички елементи в салона. Добавено е и активно подвижно антикрило, разполагащо със система за регулиране на ъгъла на атака.

Благодарение на промените височината на автомобила е намалена с 54 мм, суперкарът е станал по-дълъг с 94 мм и по-широк с 97 мм. Междуосието не е променяно – 2 780 мм. Що се отнася до двигателят, той също е модифициран, като мощността му нараства значително.

Конските сили са се увеличили от 600 до 720, а максималният въртящ момент – от 637 Нм до 780 Нм. Появяват се и два нови турбокомпресора, подобни на тези от състезателните коли от клас GT3.

Още от доработките по 3.8-литровия силов агрегат включват преработен колянов и разпределителен вал, смяна на бензиновата и маслена помпи с по-производителни, подобрения по запалителната, изпускателната и всмукателна системи.

Шестстепенната роботизирана скоростна кутия е усилена, а окачването е снабдено с електронно управляеми амортисьори Bilstein DampTronic I. Динамичните характеристики на суперкара не се посочват, но ще са по-добри от тези на стандартния GT-R Nismo , който ускорява до 100 за 2-5 секунди.

източник: fakti.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *