Партньор на Проватон
 Летен пленер за деца във Варна

Летен пленер за деца във Варна

Сподели в

Безплатно обучение по изобразително изкуство за деца през юли организира Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” във Варна и художникът Радко Мурзов, съобщава на сайта си Варненската и великопреславска митрополия. Летният  пленер е  на тема: „Колко са чудни делата Ти, Господи” и ще се проведе от 16 до 20 юли 2018 година в двора на първата българска църква и училище на улица “27 юли” – на метри от Шишковата градинка.

Заниманията са за деца на възраст 7-18 години с изявен интерес към изобразителното изкуство и към тематиката на Пленера. Ще бъдат включени десетина ученици. Записването за участие е най-късно до 11 юли – на място в Духовно-просветния център (ул. „27 юли” № 9) или на телефон 052 614 691 от 9:30 до 17.30 ч. Няма такса за участие, материалите също са безплатни.

Творческият процес ще се случва под професионалния поглед на Радко Мурзов. Заниманията са до обяд. Рисува се в красивия двор на храм „Св. Архангел Михаил”, където някога се е помещавало и първото българско училище във Варна. Тази година дворът е обновен с експозицията „Проглас към Евангелието”. Картините на младите художници ще бъдат подредени в залата на Центъра. По традиция изложбата се открива на 27 юли – деня на св. Седмочисленици и Освобождението на Варна.

източник: live.varna.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *