Партньор на Проватон
 Дуо Ревич-Драганова на “Варненско лято” на 2 юли

Дуо Ревич-Драганова на “Варненско лято” на 2 юли

Сподели в

25-годишният музикант Юри Ревич ще свири на цигулка „Страдивариус“ обичани творби от Сарасате и Равел в партньорство с младата варненска пианистка Юлия Драганова. Виенското дуо ще покаже изкуство от висока класа на 2 юли в Градската художествена галерия от 19 часа. С техния концерт Международният музикален фестивал „Варненско лято“ продължава своята дългогодишна линия да представя набиращи сила млади европейски имена.

Юри Ревич е музикант с многообразни изяви и разнопосочни творчески интереси, отличаващи се с неподозирана за възрастта му зрялост. Дебютира в Карнеги Хол през 2009 г. и в Ла Скала през 2013 г. В последните години Ревич е носител на редица престижни европейски награди за музика. Сред тях са наградата Нов изпълнител на годината на ЕХО Класик 2016, Млад изпълнител на годината 2015 на Международните награди за класическа музика и Млад музикант на годината на Център „Бетовен” във Виена. Юри Ревич е един от най-адмирираните музиканти от своето поколение.

Юлия Драганова се дипломира с най-висок успех във випуска на НУИ „Добри Христов“ във Варна. Завършва бакалавърска и магистърска степен във Виенската консерватория като паралелно завършва във Виенския университет музикология и педагогика. Концертира в Италия, Холандия и Австрия, преподава и публикува научен труд на немски език на тема “Влияние на музицирането върху човешкия мозък”.

ПРОГРАМА:
Прокофиев – Соната за цигулка и пиано N 2, ре мажор
Сарасате – “Цигански напеви” op. 20
Равел – Соната за цигулка и пиано N 2, сол мажор
Сарасате – Концертна фантазия “Кармен”, оп. 25

Билети – от касата на ФКЦ.
Цени на билетите – 5 лв.
Билети за ученици, студенти и пенсионери – 2 лв.

 

източник: bnr.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *