Партньор на Проватон
 Христо Гърбов с юбилеен спектакъл! Комедията „Помощ, жена ми е луда“ на 3 юли във Фестивален и конгресен център

Христо Гърбов с юбилеен спектакъл! Комедията „Помощ, жена ми е луда“ на 3 юли във Фестивален и конгресен център

Сподели в

Христо Гърбов отпразнува своя 60-ти рожден ден

Роденият във Варна актьор първо решава да стане инженер, учи „Технология на металите и металообработващите машини” във ВМЕИ-Варна. Но призванието му е другаде. Следва ВИТИЗ в класа на Елка Михайлова, изкарва два театрални сезона в Хасково и Ловеч. И накрая – в Сатирата.

В театралния институт любимецът на публиката се запознава с бъдещата си съпруга – режисьорката Иглика Трифонова. По това време и двамата са женени.

Христо Гърбов ще представи във Варна своя юбилеен спектакъл – комедията „Помощ, жена ми е луда“ на 3 юли от 19.30 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център.

Христо може да се похвали, че е единственият българин, на когото лично Глен Хюз му е пял Happy Birthday to You.

Приятелите му казват, че в живота Христо е по-скоро драматичен и тъжен човек. Може би затова разпуска най-добре далеч от големия град. Въпреки многото си ангажименти, Христо винаги намира време да отскочи до къщата си в село Своде. Там са и повечето от истинските му приятели. Научил се е да прави ракия и сядат на чашка под асмата. А там винаги можеш да споделиш каквото ти е на сърце.

ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА
комедия от Жан Барбие
Режисьор: Орлин Дяков
С участието на: ХРИСТО ГЪРБОВ, НАДЯ БАНЧЕВА, ИЛЯ ПЕПЕЛАНОВ, РАЛИЦА КОНСТАНТИНОВА, ПЕТЯ ВЕНЕЛИНОВА, ТИХОМИР БЛАГОЕВ

ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА! е една от популярните комедии на съвременния френски драматург Жан Барбие, представена в за първи път в парижкия театър „Театр дьо Нувоте”, където много сезони се е играла. Семейните и служебни отношенияна на шеф на корпорация създават безкрайни комични положения, описани от автора в стила на изисканата френска комедия.

Вестник „Паризиен“ от 20 май 2000 г.

Статията е озаглавена „Заразителният смях на „Жена ми е луда“

В нея се казва, че в случая с тази пиеса „става дума за истински театрален успех, постигнат с разнасяне на информацията само от уста на уста.“ По-нататък се уточнява, че спектакълът току-що е отпразнувал 400-тото си представление в „Театр дьо Нувоте“ и ще остане в афиша до 31 декември 2000. После авторът добавя: „Като си помисли само човек, че през януари 1999 този спектакъл беше планиран само за 3 месеца…. „. С дебели букви следва: “ ЗАЛАТА Е ПРАКТИЧЕСКИ ПЪЛНА, откакто заглавието е влязло в афиша – феномен, който е доста рядко наблюдаван, имайки предвид максималната запълняемост на другите парижки театри, някои от които изпитват затруднения да запълнят всичките си места“.

 

източник: sputnik.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *