Партньор на Проватон
 Кои са най-влиятелните фитнес звезди в света според Forbes?

Кои са най-влиятелните фитнес звезди в света според Forbes?

Сподели в

Forbes публикува в сряда класацията си на 30-те най-влиятелни хора в социалните мрежи в света, доказвайки отново силата на Instagram, You Tube, Twitter и Facebook за изграждане на бизнес империя.

В сътрудничество с компанията за анализи Traackr и платформата Captiv8, списанието оценява обхвата, размера на аудиторията, отклика, релевантността и ангажимента на редица англоговорящи интернет звезди в три категории – красота, фитнес и дом.

След това Frobes изчислява потенциала за печалби от публикация на всеки човек в класацията, в зависимост от броя на последователите му, рекламните му договори и друг вид бизнес, като продуктови линии, договори за издаване на книги и други.

Участниците в топ 30 имат общо 250 милиона последователи в социалните мрежи, но хората от финтес индустрията са особено впечатляващи. Вижте как изглежда топ десет на най-влиятелните фитнес звезди в света, според Forbes.

10. Рейчъл Братан (28 г.)

Живее в Оранестад, Аруба

Име в Instagram: @yoga_girl

Брой последователи в Instagram: 2.1 милиона

Родената в Швеция инструктор по йога стана звезда в социалните мрежи случайно, когато започна да пътува през 2013 г.

Сега тя получава минимум 25 000 долара на публикация в Instagram, има книга, която се превърна в бестселър на New York Times, както и популярен подкаст. „Осъзнах, че мога да продавам уроци от всяко място в света чрез Instagram“, казва Рейчъл пред Forbes.

9. Натали Джил (45 г.)


Живее в Сан Диего, Калифорния

Име в Instagram: @nataliejillfit

Брой последователи в Instagram: 514 000

45-годишната Натали Джил започнала да прави снимки на храната си, докато се борела да свали килограми след раждането и в крайна сметка създала успешна марка с нарастващо влияние във Facebook. Сега тя има електронни книги, DVD-та, приложение, книга бестселър и дава видео уроци.

8. Лизабет Лопес (36 г.)

Живее в Торонто, Канада

Име в Instagram: @lyzabethlopez

Брой последователи в Instagram: 2 милиона

Родената в Канада Лопес е известна със своите тренировки Hourglass Workout, които поставиха началото на бизнеса й чрез Facebook преди десет години. Сега тя има успешна верига фитнес зали и онлайн тренировъчна програма и казва пред Forbes, че опитва да запази автентичността си.

„Редовно отказвам рекламни кампании за шестцифрени суми в социалните мрежи, защото не вярвам на продуктите“, споделя тя.

7. Саймън Панда (30 г.)

Живее в Лондон, Великобритания

Име в Instagram: @simeonpanda

Брой последователи в Instagram: 3 милиона

Макар че сега той притежава линия спортни облекла, марка фитнес аксесоари, електронни книги и общо осем милиона последователи в Instagram и Facebook, като всяко негово видео надхвърля 600 000 гледания, Панда създава блога си едва през 2013 г. Така той дава надежда на всички, че никога не е твърде късно.

6. Кейси Хо (30 г.)

Живее в Лос Анджелис, САЩ

Име в Instagram: @blogilates

Брой последователи в Instagram: 1.3 милиона

Успехът на Кейси Хо включва книги, DVD-та, линия работни облекла и аксесоари и канал в You Tube, който пусна през 2009 г. 30-годишната Хо казва пред Forbes, че първоначално публикувала тренировките си по пилатес на учениците си, за да ги гледат. Но впоследствие те станали популярни сред много по-широка аудитория.

5. Джо Уикс (31 г.)

Живее в Кингстън, Великобритания

Име в Instagram: @thebodycoach

Брой последователи в Instagram: 1.8 милиона

Звездата в социалните мрежи Джо Уикс, или The Body Coach, както е известен сред последователите си, изгради фитнес империя, като показва на хората как да отслабнат. Той започва в Twitter, а сега има аудитория от пет милиона души, като посвещава цялото си време на развиването на марката си.

Концепцията му се основава на тренировките HIIT и на 15-минутни рецепти, които споделя чрез кратки и енергични видеа в Instagram и в готварски книги. Те са вкусни и лесни за приготвяне и в същото време са част от диетичен план, който според Джо му помага да поддържа здравословния си начин на живот.

4. Мишел Люин (31 г.)

Живее в Маями Бийч, Флорида

Име в Instagram: @michelle_lewin

Брой последователи в Instagram: 10.3 милиона

Родената във Венецуела бодибилдър Мишел Люин печели 10 000 долара на публикация в Instagram, съобщава Frobes. Тя има партньорство с редица марки, но със своите 14 милиона последователи в социалните мрежи, линията добавки и тренировъчна екипировка времето й е ограничено.

„Твърде заета съм със собствените си марки, а едва сега започвам“, споделя Мишел пред Forbes.

10 ползи от бягането, които ни правят по-здравиИ по-щастливи

3. Емили Скай (32 г.)

Живее в Голд Кост, Австралия

Име в Instagram: @emilyskyefit

Брой последователи в Instagram: 2 милиона

Сега тя стои зад успешна онлайн тренировъчна програма, приложение, видео обучения, линия гримове и предстои да си сътрудничи по маратонки с Reebok. Скай казва пред Forbes, че навлязла в социалните мрежи през 2011 г.

„Имах страница в Blogpost, където споделях моите храни и тренировки и опита ми от участия във фитнес състезания“, казва Скай.

2. Дженифър Селтър (23 г.)

Живее в Ню Йорк

Име в Instagram: @jenselter

Брой последователи в Instagram: 11 милиона

Първоначално тя работи на рецепцията на фитнес зала, а сега има седем акаунта в Instagram, включително успешния си личен акаунт @jenselter, както и @couplegoals и @thatbikini. Сега Дженифър се готви да пусне линия тренировъчни екипи.

1. Кайла Итсинс (25 г.)

Живее в Аделаида, Австралия

Име в Instagram: @kayla_itsines

Брой последователи в Instagram: 6.7 милиона

Тя е само на 25 години, а е най-влиятелната фитнес звезда в света, като продава турнетата си на стадиони за един час. Приложението й Sweat With Kayla й донесе приходи от 17 милиона долара миналата година.

източник: profit.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *