Партньор на Проватон
 Портних: От АПИ да съобщават навреме за предстоящи ремонти!

Портних: От АПИ да съобщават навреме за предстоящи ремонти!

Сподели в

От Агенция „Пътна ифраструктура” трябва да съобщават по-рано на варненци за предстоящи ремонти като този на Аспарухов мост преди няколко дни, смята Иван Портних. Строителните дейности там предизвикаха километрични задръствания от изнервени шофьори.

Кметът не се ангажира с точна дата за старта на синята зона. Тя ще бъде въведена след полагането на маркировка на последните две улици. Първият месец ще може да се паркира безплатно. Портних призова живущите в центъра на Варна да подават заявленията си за абонамент онлайн.


Булевард „Васил Левски” трябва да бъде окончателно завършен през месец октомври – този срок е посочен в договора с фирмата изпълнител. За празника на Варна на 15 август ще бъдат пуснати кръговите кръстовища на булевардите „Сливница” и „Владислав”, обяви Иван Портних.

Все още не са приключили всички процедури по отчуждаването на частни имоти по трасето на отсечката, а съдът трябва да разреши още 3 дела по жалби на граждани за оценките на имотите им. Законът позволява на собствениците, на които това е единственият имот, да го обитават до 3 месеца след превеждането на определената сума за него.

Децата от начално училище „Васил Левски” ще се завърнат в своята сграда, само когато тя е напълно безопасна. Укрепителните дейности се очаква да приключат до края на календарната година. Новата сграда беше завършена през 2012 г., но заради некачествено строителство беше обявена за застрашаваща живота на своите обитатели.

„Разбирам неудобствата на хората в района, но трябва да сме честни с тях – до 15 септември няма как да приключат укрепителните дейности. Пуснахме сигнал в прокуратурата и сме предприели съдебни мерки,  надявам се фирмата изпълнител „Стоянстрой” да си понесе цялата отговорност. Имаме подозрения, че са подправяли документи, например Акт 15”.

Търсят се различни варианти за осигуряването на 100 млн. лв., с които да бъде разрешен проблемът с наводняванията във Варна при силен дъжд. Средствата са необходими за разделяне на битовата и дъждовната канализация в центъра на града, както и за нов колектор на улиците „Битоля” и „Пирин”.

Портних добави, че заради валежите тази седмица е създадена организация за почистване на дъждовните шахти.  Сформирани са и екипи, които да реагират при критични ситуации с наводнени участъци.

 

източник: dariknews.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *