Партньор на Проватон
 Как да повярваш в себе си още сега!

Как да повярваш в себе си още сега!

Сподели в

Преди да започнат да те харесват другите, първо ти трябва да се харесаш и заобичаш. Известно е това, че каквото чувстваш, това и излъчваш. Абсолютно същата работа и със самоувереността и самочувствието. Всеки човек е индивидуален и специален по негов си начин. За тази “специалност” всички заслужаваме доза самочувствие.

Резултат с изображение за self-esteemКато за начало, най-добрият приятел трябва да си си самият ти. Често употребяваме изрази от типа на “Колко съм тъп/а!”, “Изглеждам ужасно!” , “Тялото ми е отвратително” и подобни. Я се замисли, би ли казал това на най-близкия си приятел? Разбира се, че не. Нали ще го обидиш, ще го нараниш и ще го накараш да се чувства зле. Тогава защо го правиш със себе си?

 

Резултат с изображение за looking in the mirror loving
Замисляли ли сте се над това, че ни е много по-лесно да определим негативните черти у себе си, от колкото позитивните? В тази връзка, ще ви “затрудня”. Идеята е да се погледнете в огледалото и да видите хубавото в себе си. Хубавото вътре в душата. Погледни се и повярвай! “Мога да направя всичко!” – С течение на времето това ще даде усещането за същински badass.
Прави добро. Неща като благотворителност са лесен начин да се почувстваш добре. Независимо колко време отделяш. Обратната връзка, която ще получиш, ще ти даде такъв заряд, че няма начин да не се почувстваш полезен. А това усещане дава самочувствие.

Резултат с изображение за charityОбичай тялото си. Прави си комплименти на дупето, краката, корема. Ако наистина не ги харесваш, никой не те спира да правиш упражнения, нали? А като казахме упражнения, тренировките също създават самочувствие.
Дори и да не чувстваш увереност, искаш другите да те чувстват така. За тази цел има няколко практики: контакт с очите, усмивка, здраво ръкостискане, свободна комуникация, отстояване на позицията и дори може да си спечелиш комплимент.

 

Завършвам с една идея. Може да ви се стори странно, но е отлична за хора с ниско самочувствие, неуверени в себе си. Тъй като, както обсъдихме вече, оказва се, че ни е трудно да помним хубавите неща за себе си. Записвайте! Когато получите комплимент или постигнете нещо, за което се гордеете, просто го запишете. Редовно си препрочитайте записаното, за незабавно повдигане самоувереността.

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *