Партньор на Проватон
 Италиански специалисти ще ни консултират за втори Аспарухов мост

Италиански специалисти ще ни консултират за втори Аспарухов мост

Сподели в

Италиански специалисти ще участват в предпроектните проучвания за изграждането втори Аспарухов мост. Това съобщи главният архитект на Варна Виктор Бузев, на дискусия по повод визията на Варна.

Италианското студио „De Miranda Associati“ е специализирано в дизайна на мостове и има редица произведения на изкуството по целия свят.

Изграждането на Аспарухов мост 2 ще започва под село Тополи и ще стига до магистрала „Черно море” край село Звездица. „Той ще направи връзки с първокласния път Варна-София и автомагистрала „Хемус”. Ще направи байпас на транзитното преминаване през центъра на града както в посока юг, така и на север и ще осигури бърз и лесен достъп за живущите в Тополи, Белослав и Страшимирово“, обясни Бузев.

Архитектът сподели и личното си мнение за автомагистрала Хемус. Според него магистралата не трябва да минава между Русе и Велико Търново, а през Русе, Разград, Плевен и да стига до пътен възел Боаза. Удължаването ще е само 28 км, което са 12 минути повече пътуване, при скорост 120 км/час. За сметка на това ще се хване потокът от Дунав мост и ще се обхванат повече областни центрове.

източник: budnavarna.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *