Партньор на Проватон
 Изгубих либидото си… Защо?

Изгубих либидото си… Защо?

Сподели в

Често спадът на либидото се дължи на хормонален дисбаланс. Затова преди да опитате каквото и да било, най-добре първо минете през гинеколога си. Макар, че нещата са доста свързани. Физическо и психическо състояние, среда, начин на живот и т.н.

Всъщност желанието за секс при жените се заражда в “орган” над раменете, а не този под кръста. С други думи, всичко започва в главата, психиката.

Резултат с изображение за don't want sex
Ключов компонент за “страстно желание” е тестостеронът. Количеството, което жената произвежда е от особено значение за сексуалното желание. То се увеличава точно преди овулацията, когато е най-вероятно да се забременне. Е, природа…

Всеки месец по време на цикъла, мозъкът сигнализира на яйчниците, които всъщност създават 50% от тестостерона при жените, че е време за страст. Желанието се повишава, а вагината и клитора стават по-чувствителни, което води до по-голямо удоволствие по време на секс и с мъничко късмет… взривяващ оргазъм.

Резултат с изображение за orgasm hand

Що се отнася до това, което може да стопира желанието, нещата могат да вървят в различни посоки… Да се върнем на органа над раменете. Стресът в ежедневието и намалената енергия са общи проблеми, допринасящи за ниското либидо при жените. Това става така, защото при стрес тялото произвежда кортизол, който възпрепядства продукцията на тестостерон.
Също така от особено значение е приема на различен вид контрацептиви. Както казахме, яйчниците са най-големите “производители” на тестостерон, а контрацептивите ги “приспиват”, спирайки овулацията, което пък води до по-ниско либидо.

 

Свързано изображение
За да държите организма си свеж и тонизиран, трябва да промените начина си на живот, като го направите здравословен. Важна е консумацията на здравословни мазнини. Също така е важно да давате на организма си необходимите часове сън – между седем и девет часа. Освен това физическите упражнения са от голямо значение. Посещенията в залата, независимо дали ще е фитнес или групово занимание по пилатес, спомагат за отделянето на ендрофини. Както всички знаем, ендрофините са причина за подобряване на настроението. А доброто настроение е причина за увеличаване на либидото.

Свързано изображение

Няма окончателно становище за това дали храни, напитки и аромати помагат за повишаването на сексуалното желание, но не пречи да се опита. Има различни предложения за мощни афродизиаци.

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *